Digidexo.com

Positivt og ulemper ved å drikke Soy Milk

Positivt og ulemper ved å drikke Soy Milk


Selv om soyamelk har eksistert i tusenvis av år, er det fortsatt fordeler og ulemper når det gjelder å velge å drikke soyamelk. Vurdere for deg selv, og se om fordelene oppveier ulempene ved å drikke soyamelk.

Hva er Soy Milk?

Soyamelk er en drikk laget av gjennomvåt, så slipte, soyabønner. Etter at bønnene er fuktet, vanligvis natten over, de blir deretter slipt inn i "slurry" og kokt i bedre smak og klarere utseende. Blandingen blir deretter avkjølt. Etter avkjøling, er soyamelk klar til å drikke.

Næringsrik

Soyamelk er svært næringsrik og rik på protein. Soyamelk inneholder isoflavoner (sekundær vegetabilske stoffer, som kan virke som østrogener i kroppen og har en beskyttelsesfunksjon). Soyabønner er lav i fett og kolesterol gratis.

Ikke bare er soyamelk næringsrik, men det er også inneholder en rikelig mengde protein. Ifølge brystkreftforskere, isoflavoner i soya melk ta på en østrogen-lignende kvalitet som er en agent i kampen mot brystkreft. Soyamelk er ikke farlig eller skadelig når forbrukes i et mangfoldig og moderat kosthold.

Kamper Kolesterol

I oktober 1999 Food and Drug Administration godkjent og fremmet soya som en måte å senke kolesterolet. Imidlertid må soyamelk oppfylle visse retningslinjer for å være kvalifisert til som et kolesterolsenkende drikke. For en soyamelk merkevare for å gjøre krav på å senke kolesterolet, må den ha 6,25 g av soya protein per servering.

Laktose-Free

Soyamelk er et alternativ for personer som er allergiske mot kumelk. Det er også et annet alternativ for laktoseintoleranse. Soyamelk gir riktig mengde protein til folk som trenger de næringsstoffene uten konsekvensene av å drikke kumelk.

Uvanlig Taste

Soyamelk har en svak beany smak som i Vesten er ikke spesielt glad i. Av den grunn, mange mennesker drikker vanilje-flavored eller sjokolade-flavored melk å maskere beany smak.

Fordi soyamelk på ingen måte smaker som kumelk, det tar litt tid å bli vant til. Det vil ta tid å venne seg til et bestemt merke og sin smak. Barn spesielt kan motstå smaken, når du prøver å få dem til å bytte til soyamelk. Begynne å drikke soyamelk i sakte tempo og på bestemte tider av dagen for å se hvordan kroppen vil reagere på det.

Mindre Kalsium

Soyamelk naturligvis ikke har kalsium som kumelk gjør. Selv om det ikke er kalsium i soyabønner, blir den viklet innenfor bønne og frigjør ikke selv under maleprosessen. En ekstra kalsiumtilskudd kan være aktuelt dersom du bytter til soyamelk. Soyamelk kan kjøpes med kalsium lagt til den.

Hvis for mye soyamelk blir tatt på en gang, kan det forårsake mageproblemer, som for eksempel gass smerter. Soyamelk kan kobles til noen skjoldbruskkjertelen og reproduktive system problemer, for det meste om drukket fra en tidlig alder.