Digidexo.com

Hva er bivirkningene av å konsumere for mye koffein?

Fra den første drinken kaffe om morgenen til energi drikk som brensel vår sen ettermiddag og kveld, mange av oss forbruker store mengder koffein i løpet av dagen. Enten du er en erfaren drikker koffein eller noen som har store mengder til tider, er det mulig å ha for mye koffein i systemet. For mye koffein kan føre til både kortsiktige og langsiktige bivirkninger.

Hva er koffein?

Koffein er et sentralstimulerende som bidrar til å holde en person våken. Det er funnet i mange drikkevarer, og små mengder kan bli funnet i visse matvarer. Koffein er også en viktig ingrediens i mange medisiner. Koffein virker ved å stimulere hjertet. I USA, har den gjennomsnittlige personen minst 230 mg av koffein i sitt daglige kosthold, selv om mange mennesker forbruker mer enn det.

Jitters

Får jitters er en vanlig bivirkning i noen som forbruker store mengder koffein. Alvorlighetsgraden av jitters varierer fra person til person, men mange rapporterer nervøsitet og en manglende evne til å sitte stille. Dette er vanlig blant de som konsumerer store mengder energidrikker eller kosttilskudd som er designet for å holde en person våken. Jitters reduseres over tid som koffein passerer gjennom systemet. Det er viktig å merke seg at de fleste drikker som har store mengder koffein ikke ment å bli fortært i én innstilling er. De fleste bokser med energidrikker inneholder minst to porsjonsstørrelser.

Rask hjerterytme

Heavy koffein drinkers kan være utsatt for rask, uregelmessig hjerterytme hvis de overindulge i produkter som inneholder koffein. De som opplever rask hjerterytme føler som om deres hjerte skal banke ut av brystet sitt. Som jitters, går raske hjerteslag unna gradvis i de fleste tilfeller, men i noen tilfeller prosessen tar lengre tid og kan kreve en tur til legen hvis det vedvarer.

Fibrocystic brystkreft sykdommer

Mange kvinner lider av en tilstand som kalles fibrocystic bryst sykdom. Fibrocystisk bryst sykdom er karakterisert ved klumper under overflaten av huden på brystet. For de fleste kvinner, disse klumpene er ikke smertefull eller til og med merkbare, de er heller ikke kreft. Ifølge National Institutes of Health, en av risikofaktorer for fibrocystic bryst sykdom er høyt koffein inntak.

Dehydrering

Ifølge forskere ved Brown University, er koffein en mild vanndrivende og kan føre til dehydrering. Fordi koffein induserer en vannlating respons hos mennesker, mange eksperter, inkludert de ved Brown University, anbefaler at en person bør drikke 8 oz. vann for hver kopp kaffe eller andre koffeinholdige drikke de konsumerer.