Digidexo.com

Advarsler for Omega-3 Renset fiskeolje

Advarsler for Omega-3 Renset fiskeolje


Omega-3 fiskeoljer er vanligvis tatt som kosttilskudd i kapselform og inneholder omega-3 fettsyrer, som finnes i enkelte typer fisk. Disse fettsyrene er ikke laget av kroppen din og arbeid ved å senke kroppens etableringen av triglyserider, som i høye nivåer kan øke risikoen for hjertesykdom og slag. Før du tar omega-3 fiskeoljer, bør du være oppmerksom på advarsler relatert til dette tillegget.

Legemiddelinteraksjoner

Andre legemidler kan påvirke eller bli påvirket av omega-3 fiskeoljer, så fortell helsepersonell dersom du bruker fiskeolje kosttilskudd. Aldri ta en ny medisin uten godkjenning fra legen din.

Allergier

De med allergi mot fisk eller soyabønner bør ikke ta omega-3 fiskeolje kosttilskudd. Stopp bruk og oppsøke lege hvis du tror du har tatt for mye eller oppleve en hud utslett, problemer med å puste eller hevelser i ansikt, lepper, tunge eller svelg, da dette indikerer en allergisk reaksjon.

Fordøyelse

Tar omega-3 fiskeolje kapsler kan føre til en fishy ettersmak og dårlig ånde, og kan også føre til ufullstendig fordøyelse av mat, halsbrann, magesmerter og gass. Fiskeoljer kan også føre til fet avføring og diaré, og kan senke kroppens opptak av oljeløselige vitaminer. For å redusere disse effektene, bør omega-3 fiskeolje tas sammen med mat.

Blødning

Omega-3 fettsyrer kan forårsake blødninger i enkelte individer. Hvis du tar blodfortynnende medikamenter eller antikoagulantia, som for eksempel Coumadin og klopidogrel, bør du ikke ta omega-3 fiskeolje før du kontakter lege. Personer med en pre-eksisterende blødersykdom tar mer enn 3 g omega-3 fettsyrer per dag er i faresonen for en hemoragisk hjerneslag, ifølge Natural Standard. Mens risikoen for friske personer er lavere, bør du rådføre deg med lege før du øker inntaket av omega-3 fettsyrer utover den anbefalte doseringen.

Blodsukkernivået

Omega-3 fiskeolje kosttilskudd er rik på alfa-linolensyre (ALA) og kan øke blodsukkernivået, slik at de med type-2 diabetes bør rådføre seg med helsepersonell før du tar omega-3 fiskeoljer.

Toksiner

Omega-3 fiskeoljer kan inneholde tungmetaller som kvikksølv, dioksiner og toksiner av polyklorerte bifenyler (PCB) familie eller gruppe av menneskeskapte organiske kjemikalier, noe som kan føre til alvorlige helseproblemer. Tar lavere kvalitet fiskeolje øker potensielle risikoen for eksponering for miljøgifter. De fleste produsenter av fiskeolje kosttilskudd fjerne heavy metal og miljøgifter, men noen gjør det ikke. Les etiketter når du kjøper, og bare kjøpe fiskeolje kosttilskudd som har blitt molekylært destillert (prosessen som brukes for å fjerne forurensninger). Ifølge New-Omega-3.com, har Food and Drug Administration (FDA) begrenset bruk av omega-3 fiskeoljer av gravide og ammende kvinner og barn på grunn av dette mulig forurensning. Kvinner som er gravide, ammende eller som planlegger å bli gravide bør rådføre seg med lege før du tar fiskeolje kosttilskudd. Omega-3 fiskeolje er heller ikke anbefalt for barn under 18 år.

Sjeldne bivirkninger

Ifølge Natural Standard, kan hudproblemer oppstå som et resultat av å ta omega-3 fiskeoljer. Hudutslett og følelsen av maur kryp på huden er to slike bivirkninger, selv om de er sjeldne. I tillegg er noen personer rapporterer problemer med mani og uro, selv om disse også er sjeldne.