Digidexo.com

Vitaminer i Caplet Form vs Capsule

Vitaminer i Caplet Form vs Capsule


Som andre piller som tas oralt, vitaminer kommer i en rekke former, størrelser, teksturer og konsistenser. Begge caplets og kapsler levere supplement muntlig, men deres metoder for levering variere litt. Se hva som er tilgjengelig på din vitamin eller stoff butikken, og velg den typen som er lettest å svelge.

Kapsler vs caplets

Kapsler har en gelatin casing rundt væske, pulver eller granulat skjema supplement i midten. Noen kan brytes fra hverandre slik at du kan blande supplement inne med andre matvarer. Ellers oppløses hylsteret raskt i magevæsken. Caplets, også kalt tabletter, kommer i en vanskelig pulverform som kan noen ganger bli delt å endre dosering. Noen ganger caplets har et belegg som oppløses i tynntarmen etter å ha passert supplement i magen.

Hvilken du skal ta

Enten å ta et supplement i kapsel eller caplet form er i stor grad et spørsmål om personlig preferanse. Hvis du har problemer med å svelge piller, velger pille form, størrelse, belegg, smak og form som presenterer færrest utfordringer. Konsultere legen din for mer informasjon før du starter en vitamin diett.