Digidexo.com

Prohormone Definition

På et eller annet tidspunkt, har vi alle hørt uttrykket "prohormone" bandied om, som regel i forbindelse med noen atletisk skandale og nesten helt sikkert i samme setning som "steroider". Mens de i treningsbransjen sannsynligvis ha en rettferdig grep om definisjonen av en prohormone, er lekfolk ofte forvirret - og forståelig slik. Med media bombardement rundt prestasjonsfremmende midler i sport, kan mengden av feilinformasjon blir sirkulert være svimlende. Hva er en prohormone, vitenskapelig og juridisk sett? Og for den saks skyld, hva gjør de?

Hva er en Prohormone?

Merriam-Webster definerer en prohormone som "en fysiologisk inaktiv forløper til et hormon." For å si det enkelt, er en prohormone et stoff som, mens ikke i dag et aktivt hormon, er en kroppen kan konvertere til et aktivt hormon. For eksempel er en type av testosteron anabole steroider. En anabole prohormone, på den annen side, vil ikke inneholde testosteron. Det ville i stedet inneholde et stoff som, når metabolisert av kroppen, blir testosteron. Sosialt, når noen refererer til prohormones, de vanligvis snakker om den kategorien av prestasjonsfremmende midler først gjort populært av baseball-spillere som Mark McGwire gjennom 1990-tallet.

Juridiske definisjonen av et Prohormone

Anabole steroider er ulovlig og visse prohormones ble gjort ulovlig under Anabole steroider kontroll handle endringer i 2004, men hvordan loven definerer en prohormone? Ganske enkelt, det gjør det ikke. Ifølge loven, alle børsnoterte "prohormones" faller inn i oppsamlings kategorien "anabole steroider". Så så langt som regjeringen er opptatt av, er en utestengt prohormone produkt det samme som anabole steroid.

Typer

Teoretisk finnes det et nesten uendelig antall variasjoner av kjemiske forløpere til anabole stoffer. Nye prohormones blir oppfunnet hele tiden og vil fortsette å være i noen tid, men noen kjente prohormones av fortiden inkluderer androstendion (ett av produktene McGwire ble bruker), androstenediol (1-AD), androstenediol (4-AD) og metyl 1 -testosteron (M1-T).

Fordeler og risiko

Prohormones produsere en effekt som ligner på anabole steroider, men i noe mindre grad av effektivitet. Fordeler inkluderer økt muskelmasse, redusert fettmasse og økt utvinning og ytelse. Som prohormones første krever kroppen til å metabolisere forbindelsen for å skape et aktivt hormon, er en viss prosentandel av produktet alltid tapt eller ubrukelig i løpet av omdannelsen. Men mens prohormones bare gi en marginal mengde av fordelen av anabole steroider, de faktisk produserer flere bivirkninger. Vanlige sider inkluderer kviser, økt blodtrykk, gynekomasti (vekst av mannlig brystkreft vev) og seksuell dysfunksjon.

Betraktninger

Prohormones ble først utviklet for å fylle tomrommet etter den opprinnelige Anabole steroider Control Act, som gjorde steroider ulovlig på et føderalt nivå. Ironisk nok, ved å forsøke å beskytte nasjonen fra de "farene" av steroider, regjeringen forresten oppmuntret til en mer farlig erstatning for å fylle steroider "sko. Mens prohormones er teoretisk ulovlig, vil nylig oppfunnet forbindelser (som har ennå til å gjøre regjeringens utestengt liste) skjørt loven i overskuelig fremtid.