Digidexo.com

Hvordan redusere risikofaktorer for kontrahering HPV

Hvordan redusere risikofaktorer for kontrahering HPV


Den human papilloma virus (HPV) er en gruppe av svært smittsom infeksjoner som er knyttet både til kjønnsvorter og livmorhalskreft. Med litt forsiktighet, kan du enkelt redusere de medvirkende faktorer av HPV og forhåpentligvis unngå å pådra viruset.

Hvordan redusere risikofaktorer for kontrahering HPV

Redusere risikofaktorer som kan føre til at du kontraherende HPV

•  Avstå fra sex for den mest sikker måte å hindre kontrahering HPV. Infeksjonen kan føres gjennom anal, oral og vaginal sex.

Bruk kondom hvis du velger å ha sex. Rundt 30 av de HPV-stammer kan kun inngås gjennom seksuell kontakt. Den beste måten å redusere risikoen for å pådra viruset er å bruke kondom eller dental dam. Andre former for prevensjon ikke hindre smitte fra å bli overført mellom partnere.

•  Begrens antall sexpartnere du har. Flere partnere bety en høyere risiko for å pådra HPV. Også valg av partnere som har flere partnere vil øke risikofaktorer. En langsiktig monogame forhold reduserer risikoen for å utvikle HPV.

Slutte å røyke. Røyking har vist seg å øke risikoen for å pådra HPV og kan føre til at symptomene å være mer uttalt. Viktigst, er røyking en av de ledende risikofaktorer i dannelsen av forstadier til kreft forholdene i livmorhalsen forårsaket av HPV.

Bygg din immunsystem ved å leve en sunn livsstil. Personer med nedsatt immunforsvar, for eksempel de som lever med hiv, er mer utsatt for å utvikle HPV. Enhver svekket immunsystem gjør det vanskeligere for kroppen å bekjempe infeksjoner. Du bør spise sunt, trene regelmessig og gå til legen din årlig for helsen.

Ha regelmessige gynekologiske undersøkelser, blant annet en pap test (ofte kalt en celleprøve). Mens Pap tester ikke vil hindre deg fra å pådra HPV, vil en vanlig eksamen oppdage unormale livmorhalsen som kan være et tegn på kreft.

Unngå sex med en partner som har en synlig genital vorte utbrudd. Selv med bruk av kondom, kan vortene bli gått inn på den andre partneren. Mens HPV kan likevel overføres når det ikke er noen vorter, vil kondom være vanligvis være effektiv mellom utbrudd.

Hint

  • En person kan kontrakten mer enn en stamme av HPV (på samme tid selv), så ikke anta at du ikke er i fare hvis du har blitt diagnostisert med HPV i fortiden.
  • Sæddrepende middel hindrer ikke HPV og, faktisk, kan forårsake små rifter i skjedeslimhinnen som kan gjøre kvinner mer utsatt for å pådra viruset.