Digidexo.com

Lichen planus Informasjon

The American Academy of Dermatology beskriver lichen planus som en felles ikke-infeksiøs sykdom som påvirker huden og munn. Det finnes ingen kur for denne sykdommen, men mange medisiner er tilgjengelige for å bidra til å kontrollere symptomene.

Symptomer

Lichen planus karakteriseres ved liten, flat-toppet, vinkelformede ujevnheter på overflaten av huden. De er skinnende og rødlilla farge. De kan dukke opp hvor som helst på kroppen, men de oftest danner på halsen, lavere ben, rygg, ankler og inne i håndledd og albuer. Disse humper er ofte intenst kløende. Blemmer oppstå i sjeldne tilfeller. Oral lichen planus later små hvite prikker, linjer og smertefulle sår inne i munnen.

Årsaker

Grunnen til denne hudsykdommen er ukjent, ifølge American Osteopathic College of Dermatology. Nettstedet antyder at det er forårsaket av flere enn én faktor. Noen av de potensielle risikofaktorer inkluderer stress, infeksjoner og autoimmune sykdommer. En alvorlig type av lichen planus er arvet.

Behandling

The American Academy of Dermatology viser at lichen planus i hud og munn vanligvis ikke krever behandling. Aktuell og muntlig medisiner hjelpe lindre smerten ved munnsår, mens kortisonkremer og antihistaminer kontroll kløe på huden.