Digidexo.com

Hvordan vet jeg om barnet ditt har Soft tannemaljen

Hvordan vet jeg om barnet ditt har Soft tannemaljen


Myk tannemaljen, også kjent som emalje hyperplasi, er en tilstand i hvilken emaljen som dekker tenner er ikke så sterk som den burde være. Når denne tilstand forekommer hos barn, er det som regel et resultat av to mulige årsaker. Den første er genetikk, og den andre er fattig diett og tannhygiene; det første er ikke forebygges, mens den andre er. Mens bare en tannlege kan diagnostisere myk tannemaljen, er det noen ledetråder foreldre kan se etter.

Hvordan vet jeg om barnet ditt har Soft tannemaljen

•  Se på din familiehistorie. Hvis en av barnets foreldre eller andre nære slektninger har hatt en rekke problemer med hulrom og andre tannproblemer, kan det være en genetisk komponent som resulterer i myk tannemaljen.

Se etter tegn på hull i tennene. Hvis barnet ditt klager over tannpine, få det sjekket ut av en tannlege. Barn med myk emalje utvikle hulrom mye lettere; mange hulrom i ung alder er et rødt flagg.

Hold øye med ditt barns kosthold. Barn som spiser mye sukker og drikke brus er på et høyere risiko for å svekke tannemaljen.

Sjekk din vann. Hvis du ikke får vann fra en kommunal kilde, kan barnet ditt være glipp av en viktig nøkkel til sterke tenner: fluor. Godt vann og flaskevann kan ikke inneholde dette nødvendig mineral.

Se din tannlege. Regelmessige kontroller sikre at myke tannemaljen, hvis det er til stede, blir fanget så tidlig som mulig.