Digidexo.com

Down syndrom tegn i babyer

Down syndrom tegn i babyer


Downs syndrom, også referert til som trisomy 21, ikke kan forebygges hos babyer, men det kan oppdages før fødselen. En i hver 733 babyer har en sjanse for å bli født med Downs syndrom. Foreldre til barn med Down syndrom møte medisinske og utviklingsutfordringer, men de også oppleve glede og kjærlighet som overgår enhver utfordring med å ha et barn berørt av tilstanden.

Årsaker

Under unnfangelsen, mottar en baby 23 kromosomer fra mor og 23 kromosomer fra faren for totalt 46 kromosomer. En baby med Down syndrom har fått en ekstra nummer 21 kromosom fra hver forelder. I stedet for 46 kromosomer, en baby med Downs syndrom har totalt 47 kromosomer. Den ekstra kromosom skaper ytterligere genetisk informasjon som kompliserer fysisk og kognitiv utvikling.

Symptomer / Signs

Babyer født med Down syndrom har vanligvis normal fødselsvekt, men vokser ikke så fort som sine jevnaldrende og har en tendens til å være mindre i sammenligning. De også utvikle tregere, oppnå standard milepæler som å sitte opp, gjennomgang, og går senere enn normalt. Tegn på Down syndrom i babyer kan også omfatte fôring problemer som en manglende evne til å klinke på og suge og økt fordøyelsesproblemer som forstoppelse. Lav muskeltonus, også kjent som hypotoni, er en annen vanlig tegn på Down syndrom i babyer og gjør barnet synes halte eller floppy. Andre tegn på at en baby kan ha Down syndrom inkluderer øye og øre problemer, tannproblemer, nakke problemer, skjoldbrusk uregelmessigheter, hjertefeil, og forhold som leukemi og diabetes. Fysiske tegn på Down syndrom hos spedbarn kan innbefatte avflatet ansiktstrekk, øyne som synes å ha en oppadgående skrå med hudfolder i de indre hjørner, en liten nese, et stort rom mellom de første og andre tå, og en enkelt dyp langs håndflatene.

Forebygging / løsning

Down syndrom er en livslang sykdom som ikke kureres. Tidlig intervensjon er den beste behandling for babyer som er diagnostisert med Downs syndrom å sikre at de er friske og leve et fullverdig liv, nå sitt fulle potensial. Tidlig intervensjon sikrer også barn med Down syndrom får en grundig medisinsk behandling for å behandle alle komplikasjoner forbundet med tilstanden.

Betraktninger

Down syndrom påvirker babyer i alle etniske bakgrunner. Kvinner i alle etniske bakgrunner som føder etter fylte 35 har en betydelig høyere sjanse for å levere barn med Down syndrom.

Advarsel

Foreldre er ofte sjokkert over å legge merke til at til tross for tidlig screening under svangerskapet, er deres baby som viser mulige tegn på Down syndrom, men oppdager at de ikke har tilstanden. Likeledes kan babyer som har Down syndrom ikke har klare, kan skjelnes tegn tilstanden og må gjennomgå karyotype (genetiske) testing for å bestemme positive eller negative resultater.