Digidexo.com

Mat som utløser Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom (IBS) påvirker millioner av mennesker og ofte går udiagnostisert. Dens symptomer kan etterligne mange andre sykdommer og tilstander. De som takle det vet det kan være smertefullt, pinlig og, i noen tilfeller, svekkende. Mens det er noen stoffer der ute for å behandle tilstanden, den enkleste måten å din holde din IBS i sjakk er å unngå matvarer som kan utløse et angrep.

Kjøtt og animalske produkter

De to største triggere for IBS er fett og animalske produkter, ifølge helpforibs.com, og kjøtt er stappfullt av begge. De verste typer kjøtt å spise hvis du har IBS er rødt kjøtt og mørke fjørfekjøtt. Melkeprodukter er også IBS utløser på grunn av sitt fettinnhold, og også fordi de inneholder myse og kaseinprotein, noe som kan forårsake fordøyelsesproblemer. Helpforibs.com sier også fettfattig melkeprodukter, slik som skummet melk, kan utløse IBS symptomene på grunn av myse og kasein. Et annet dyr produkt som kan utløse IBS symptomer er eggeplommer, selv eggehviter er OK.

Fried Foods

Som kjøtt og meieriprodukter, stekt mat, som for eksempel pommes frites og kaker, inneholder masse fett, som ikke er bra for noen med IBS.

Andre Foods

Ifølge helpforibs.com, andre matvarer som kan utløse IBS angrep inkluderer, kokosnøtter, nøtter og oliven.

Drikkevarer

Drikker med koffein, for eksempel kaffe, stimulere mage-tarmkanalen, og bør unngås. Alkohol har samme effekt, og kullsyreholdige drikker, enten de inneholder koffein eller ikke, kan forårsake oppblåsthet og kramper, noe som kan forverre en IBS angrep.

Tilsetningsstoffer

Kunstige søtstoffer og fett kan utløse gass, oppblåsthet og diaré, og bør unngås, så bør MSG.