Digidexo.com

Gastrointestinale problemer hos nyfødte

Gastrointestinale problemer hos nyfødte er ikke en uvanlig forekomst og bør ikke anses som en krise i de fleste tilfeller. Med litt ivrig observasjon, bør du være i stand til å fortelle om du har å gjøre med et hverdagslig problem som du enkelt kan løse selv, eller hvis du trenger å snakke med barnelegen. Hvis du er i tvil, er det alltid godt å snakke med legen, for å være på den sikre siden.

Reflux

Nesten alle babyer opplever reflux på et tidspunkt, i henhold til American College of Gastroenterology (ACG). Overvåking hvor ofte det skjer, hvis det fører til smerte eller ubehag for barnet, eller dersom det fører til andre problemer, er nøkkelen for å fastslå om den nyfødtes reflux er den vanligste typen, eller et signal om noe mer alvorlig.

Hvis reflux er en uvanlig forekomst, er det vanligvis ingen grunn til bekymring. Men hvis andre komplikasjoner utvikle - som manglende vektøkning, tungpustethet, hes gråte eller andre pustevansker, eller spytter opp blod eller materiale som ser ut som kaffegrut - en umiddelbar tur til legekontoret er sannsynligvis i orden. Hvis væske slik som formel eller melk klarer å komme forbi den uutviklede epiglottis, deretter puste problemer kan til slutt føre til lungebetennelse i tillegg.

Oppkast

Det er en forskjell mellom spytter opp og oppkast. Spytter opp litt melk etter en fôring som drypper fra haken er helt annerledes enn prosjektil oppkast som ser ut til å "skyte" ut av babyens munn. Mens oppkast kan skyldes intoleranse overfor formel eller en allergi mot den, er det flere alvorlige potensielle problemer. ACG sier at spedbarn mellom fire og åtte uker gamle kan utvikle en tilstand som kalles pylorusstenose, som har symptomer som inkluderer prosjektil oppkast. Det er en uvanlig tilstand som vanligvis krever kirurgi for å kurere. Sjansene er langt bedre at en vanlig sykdom eller intoleranse overfor en viss mat er årsaken.

Diaré

Ikke feil babyens første avføring for diaré. For minst én bevegelse, og noen ganger i opp til et par dager, den nyfødtes avføring (kjent som mekonium) vises uvanlig. Meconium er en klebrig grønn-svart stoff som dannes i barnets tarm under hans utvikling. Det er helt vanlig og bør være av ingen interesse. Diaré, skjønt, er noen ganger forårsaket av virus, bakterielle infeksjoner eller parasitter, og kan være en kilde til alvorlig bekymring hos babyer som det presenterer muligheten for dehydrering.

Hvis en baby er å ha hyppige vannaktig diaré, ta kontakt med barnelege raskt som det tar ikke lang tid for en nyfødt å dehydrere, ifølge University of Virginia Health System. Hvis det nyfødte er overdrevet masete eller synes å ha ingen energi i tillegg til diaré er det en god sjanse for at de blir farlig dehydrert. Prøv å få dem til å drikke væske (for eksempel et pedialyte) så snart du observerer symptomer.

Forstoppelse

Forstoppelse er en infrequency av avføring. En typisk spedbarn vil ha alt fra tre bevegelser per dag til tre per uke, med det første oppstår innen 36 timer etter fødselen. Hvis en uvanlig mengde tiden går og et barn er i stand til å gå, så en barnelege må kanskje undersøke barnet for årsaker. Når faste matvarer er først introdusert til spedbarn, er det ikke uvanlig for forstoppelse å resultere, i henhold til ACG.

Kolikk

Kolikk er en tilstand som er stressende for både barnet og foreldrene. Kolikk er egentlig ikke en gastrointestinal problem, i hvert fall ikke offisielt. Det er definert ganske enkelt som en baby uforklarlig gråt. Tilstandens årsaker forblir uforklart også, selv om noen spekulerer i at det er relatert til laktoseintoleranse eller et umodent fordøyelsessystem. Det er ikke noe foreldre kan gjøre med dette bortsett fra å prøve og forbli trykklette for uker eller måneder det tar for tilstanden til å gå unna. Noen ganger får en venner eller slektning til å gi en forelder en pause kan gjøre underverker for både barnet og den av foreldrene som stress nivå av en mor eller far kan godt bli registrert av baby, noe som bare gjør kolikk verre.