Digidexo.com

Hva er fordelene med Ribose?

Hva er fordelene med Ribose?


Ribose er et karbohydrat som spiller en avgjørende rolle i å produsere en viktig kilde til energi for cellene som kalles adenosin trifosfat, eller ATP. Det er tilgjengelig som et kosttilskudd, typisk i form av D-ribose og som vanligvis anvendes for sport ytelse. Antyder imidlertid bevis ribose er ineffektivt for dette formål, i henhold til New York University Medical Center Langone. Forskning på de potensielle fordelene ved ribose er pågående, men data tyder på det kan gagne de med visse betingelser som rastløse ben syndrom, hjertesvikt, fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom.

Forbedrer Restless Leg Syndrome

Restless legs syndrom er en nevrologisk tilstand preget av smerter og ubehagelig følelse i beina dine som utløser trangen til å flytte dem. Den potensielle gevinsten av ribose for RLS er beskrevet i en svært liten studie publisert i novemberutgaven 2008 av "The Journal of Alternative and Complementary Medicine." Inntak av 5 g D-ribose tre ganger daglig med måltider betydelig forbedrede dagtid RLS symptomer og reduserte alvorlighetsgraden av nattlige symptomer, ifølge studien. Dette resulterte i en forbedret livskvalitet.

Fordeler Hjertesvikt

Personer med hjertesvikt synes det er vanskelig å tolerere fysisk aktivitet, muligens på grunn av redusert cellulær energi. Tyder tar 5 gram D-ribose tre ganger daglig, fordeler hjertesviktpasienter, ifølge en studie publisert i september 2009 Studien rapporterte en betydelig forbedring i lungekapasitet og utøve toleranse hos pasienter med avansert hjertesvikt etter å ha tatt D-ribose i åtte uker. Studien ble publisert i "International Journal of Cardiology."

Kan ha nytte av Fibromyalgi og kronisk tretthet

Tar D-ribose kan bedre symptomer relatert til fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom, antyder resultatene fra en studie publisert i november 2006 utgaven av "Journal of Alternative and Complementary Medicine." Om 66 prosent av pasientene opplevde en betydelig bedring i symptomer som energi, søvnkvalitet, smerteintensitet og generelle velvære, ifølge studien. Den dose som ble anvendt var 5 gram, tre ganger pr dag.

Har ingen bivirkninger ved lave doser

Ta ribose etter legens veiledning og tilsyn, siden de potensielle fordelene ved ribose er for medisinske tilstander. Vær forsiktig hvis du har diabetes; ribose kan senke blodsukkernivået, ifølge University of Michigan Health System. Tar ribose i doser over 10 gram per dag kan gi milde gastrointestinale problemer og diaré. Ikke alle opplever disse bivirkningene, og de kan gå bort med fortsatt bruk. Det er ingen rapporterte bivirkninger for doser under 10 gram per dag.