Digidexo.com

Care Plan for koronarsykdom

Koronararteriene levere ditt hjerte med oksygenrikt blod. Ifølge National Heart Lung and Blood Institute, er koronarsykdom også kjent som koronar hjertesykdom. Det er en tilstand som forårsaker plakk å akkumulere inne i koronararteriene. Avanserte stadier av arterie blokkering føre til hjerteinfarkt. Plakkakkumulering kan reduseres eller forebygges, ved å utvikle en tiltaksplan for koronarsykdom egnet for deg. Dette spenner fra å spise et hjerte sunt kosthold for å trene mer.

Mat å spise

En del av en tiltaksplan for koronarsykdom betyr å spise det som er kjent som et hjerte sunt kosthold, ifølge American Heart Association. Dette måltidet plan består av å spise mat som er høy i fiber, antioksidanter og umettet fett. Spise en diett rik på hele korn (for eksempel havre og havrekli, bygg, sammalt hvete og hvetekim, hirse og quinoa); plantesteroler (soya mat); belgfrukter som bønner og linser; sunne frø og nøtter som mandler, flaxseeds og pistasjnøtter; Omega 3-fettsyrer (laks og kaldt vann fisk); sunne oljer som oliven eller raps; og ferske råvarer. Hjertet sunt ferske råvarer inkluderer frukt og grønnsaker som er ferske eller frosne og ikke hermetisert. Produsere spesielt høy i antioksidanter inneholder brokkoli, bringebær, blåbær, kirsebær, cantaloupe og hvitløk.

Foods å unngå eller begrense

Mettede og trans fett som skal elimineres eller begrenses. Ifølge USDA, mat høy i mettet fett er rødt kjøtt (okse, svin, lam og andre dyr); frityrstekt mat; hele fete meieriprodukter (iskrem, melk, yoghurt og rømme); og bearbeidet kjøtt som bologna og salami.

Trans fett er oftest funnet i kommersielt forberedt bake mat som kaker, paier, kaker og bakverk. Andre matvarer høy i transfett er de med forkorting og delvis hydrogenert olje i ingredienslisten som brød og kjeks, energibarer, frokostblandinger og eske frokostblandinger.

Fysisk aktivitet

Så lite som 30 minutter per dag med moderat trening har vist seg å være gunstig i å senke risikoen for hjerte-og karsykdom, ifølge American Heart Association og Virginia Mason Medical Center. Det kan gjøres i 10 minutters intervaller, hvis ønskelig. Foreningen vurderer å gå som den ideelle trening siden det er ingen kostnader involvert (annet enn gode sko), og det kan gjøres hvor som helst. Enhver økning i fysisk aktivitetsnivå vil hjelpe din omsorg plan for koronarsykdom.

Risikofaktorer for å vite om

Et viktig element i en omsorgsplan for koronarsykdom innebærer å vite hva kolesterolet nivå er. Redusere "dårlig" kolesterol (LDL) og samtidig øke din "gode" kolesterolet (HDL). Ikke røyk. Hvis vektig, gå ned i vekt. Sjef blodtrykket. Ifølge American Heart Association, kan høyt blodtrykk (hypertensjon) skade arterier og hjertet. Kontrollere blodtrykket spiller en betydelig rolle i å forebygge hjertesvikt.