Digidexo.com

Slik unngår du at Proteinuria

Protein er en viktig del av en sunn kropp, så det hjelper å transportere hormoner, mat og andre komponenter gjennom blod, men når protein nivåene øker over normalen, det fører til en tilstand som kalles proteinuri. Proteinuri er forårsaket når nyrene blir skadet; derfor kan noen praktiske skritt hjelpe deg å bli klar over risikoen og unngå problemer med overflødig protein.

Bruksanvisning

En vite om du er i faresonen for proteinuri, slik at du kan ta skritt for å hindre et problem. Proteinuri forekommer oftest hos personer med systemisk lupus, diabetes, lever infeksjon eller sykdom, langvarig hypertensjon eller de som mottar kjemoterapi. Hvis du føler at du er i faresonen for proteinuri, snakke med legen din om dine bekymringer.

Få regelmessige blod- og urinprøver hvis du føler at du er i faresonen for proteinuri. En av de viktigste trinnene til forebygging er bevissthet. Å få regelmessige kontroller vil ikke bare bidra til å behandle et problem så snart den vises, kan det også hjelpe deg til å overvåke din forebyggende behandling som du vil være i stand til å se om proteinnivået øke eller synke som en reaksjon på din innsats.

Drikk vann. Mens vi hører nesten hver dag hvor viktig det er å få rikelig med vann, dehydrering i kombinasjon med en medisinsk tilstand som gir risiko for høye nivåer av protein i blodet bare gjør sjansene for å utvikle proteinuri mer sannsynlig. Pass på at du drikker minst en kopp vann for hver £ 50 kroppsvekt hver og hver dag.

Hold din tilstand kontrollert hvis du tilfeldigvis har høyt blodtrykk, diabetes eller begge deler. Selv om disse forholdene sette deg i fare for proteinuri, kan du hindre et problem ved hjelp av medisiner, et sunt kosthold og trening for å holde symptomene under kontroll. Hvis du sliter med dine symptomer, snakke med legen din så snart som mulig etter måter å administrere din tilstand ytterligere.

balansere kostholdet. Som en generell regel, leger anbefaler at folk med risiko for proteinuri balansere sitt daglige kosthold med 50 prosent karbohydrater, 15 til 20 prosent protein og 30 prosent sunt fett.

Spis mye fiber, opp til 55 g hver dag i form av hele korn, friske grønnsaker og til og med kosttilskudd om nødvendig. Fiber bidrar til å forhindre oppbygging av giftstoffer i kroppen, noe som gir leveren din en velfortjent pause; men hvis du er i faresonen for proteinuri, sørg for at du unngår fiber kilder som er høy i magnesium og kalium.