Digidexo.com

Hva er pH i mage syre?

Hva er pH i mage syre?


Magesyre, også kjent som mavesyre, er den primære fordøyelses middel i kroppen. Dr. Ronen Arai, skriving for YourTotalHealth.com, sier magesyre er konstruert "for å bidra til å bryte ned mat og hjelpe fordøyelsen." Følgelig er magesyre mest effektive i fordøyelsen når den har en lav pH-nivå, noe som gjør det svært sure. Feil pH og unormale nivåer av magesyre kan føre til medisinske komplikasjoner, inkludert acid reflux, magesår og gastritt (magebetennelse).

Fakta

The American Heritage Dictionary definerer pH som "et mål på surhet eller alkalitet av en oppløsning, numerisk lik 7 for nøytrale løsninger, øker med økende alkalitet og avtagende med økende surhetsgrad. PH-skalaen som vanligvis er i bruk i området fra 0 til 14." Enkelt sagt, løsninger med lav pH er svært sure. Den normale pH-område for magesyre er mellom 1,5 og 3,5, noe som gjør det svært sure. Dette surhet skaper et ideelt miljø for pepsin, det viktigste fordøyelsesenzym, for å bryte ned maten.

Funksjoner

Sykepleier utøveren Marcelle Pick, på nettsiden womentowomen.com, sier magesekken har fem lag, inkludert slimhinnene, submucosa og lag av muskler. Det innerste lag, i slimhinnene, produserer magesyre og pepsin. Syren består hovedsakelig av saltsyre (HCl). Normal magesyre volumet i området fra 20 til 100 ml, eller ca 1 spiseskje til litt under en halv kopp.

Betydning

PH av magesyren er viktig å opprettholde sunn fordøyelse. En pH som er for lavt kan føre til ulcerøs forhold, mens en unormalt høy pH hindrer riktig mat sammenbrudd. En studie ved University of Michigan Medical School også bekreftet at redusert mage surhet kan gjøre magen mer mottakelig for bakterieinfeksjoner som kan forårsake magesår og gastritt.

Betraktninger

Magesyre pH-nivåer kan påvirkes av infeksjon, stress og andre fysiologiske fenomener. Høy surhet (lav pH) kan føre til mageproblemer og følelser av dårlig fordøyelse, men --- i motsetning til det mange tror --- spesifikke matvalg har lite å gjøre med magesyre pH. Gloria Tsang, en registrert dietetiker for HealthCastle.com, påpeker at å drikke melk for å roe et surt mage kan hjelpe midlertidig, men kan resultere i overproduksjon av syre senere.

Advarsel

Den beste måten å opprettholde en forsvarlig magesyre pH-nivå er gjennom atferdstiltak. Gloria Tsang, RD, sier: "Bare to atferdsendringer kan redusere symptomer på syre magen --- spise mindre og heve hodet ditt mens du sover." Marcelle Pick, NP, legger til at å redusere stress og opprettholde god holdning kan også bidra til å bevare den riktige magesyre pH-balanse.