Digidexo.com

Parasitter som gjør Bra for mennesker

Parasittisme oppstår når en organisme fordeler på bekostning av en annen, referert til som en vert. Parasitter ofte føre til sykdommer hos mennesker, planter og dyr, i henhold til Wichita State University forsker Ethne Barnes i hennes bok "Diseases and Human Evolution". Imidlertid har parasitter som igler blitt brukt i blodbadet behandlinger siden antikken, melder University of Johannesburg professor Annemarie avenant-Oldewage, og det er vitenskapelig bevis som tyder på andre parasitter kan også være nyttig, ifølge MSNBC.

Igler

I det siste, ble blodsugende igler mye brukt i medisin for å behandle engorged hemorroider, hovne testikler, prolapsed rectums og betent vulva, sier avenant-Oldewage. I dag er disse små ormer som brukes i plastisk kirurgi og arteriell revaskulariserings behandlinger på grunn av deres evne til å forebygge blodpropp og blodårer utvidelse.

Wolbachia

Wolbachia er en bakterie som smitter mange virvelløse dyr, inkludert mellom 20 og 75 prosent av alle insekter, ifølge nettstedet Wolbachia. Som bakteriene er arvelig, spesielt blant insekter, kan den brukes som skadedyrbekjempelse, drepe menneskelige smittebærere som for eksempel mygg, ifølge The University of Melbourne.

Hakeorm

Hakeorm har utviklet en viktig rolle under utviklingen av vårt immunsystem. Ifølge BBC, kan auto-immune sykdommer slik som allergier være et resultat av en mangel på eksponering for mikroorganismer. Forskere undersøker fordelene med hakeorm i forebygging og behandling av astma, diabetes type 1 og inflammatoriske tarmsykdommer, sier BBC.