Digidexo.com

Wheat Free Diet for barn

En hvete fri diett, eller glutenfri diett, kan nytte barn med medisinske tilstander, som for eksempel autisme. Selv om autistiske barn ser ut til å gjøre det bra på denne dietten, grunnene er ennå ikke klart for forskere. Denne type diett også er anbefalt for barn med cøliaki, samt barn som har en allergi mot hvete. Hvete finnes i mange produkter, for eksempel brød, kaker, bearbeidet mat, fast food og frokostblandinger. Unngå hvete i mat bare innebærer litt ekstra planlegging.

Les mat etiketter

Les mat etiketter for å være sikker på at du ikke kjøpe produkter som inneholder hvete eller gluten. Ifølge Mayo Clinic, har hvete mange navn. Unngå alle glutenholdig korn som bygg, rug, Farina, Graham mel, semule, Durham, Kasha, matzo måltid, spelt, triticale, kumut, og bulgur. Det er ikke alltid lett å få øye på hvete på mat etiketter fordi det er vanligvis skjult i midten eller nederst i en lang liste av ingredienser. Hvete finnes i mange frosne mat retter, kaker, en fig Newton, kjeks, salatdressinger, og noen hermetikk.

Fôring barnet ditt en glutenfri diett kan være en utfordring i begynnelsen, men etter at du vet hva slags mat å plukke, etter planen vil skje automatisk. Foreldre som har barn med en hvete allergi ofte velger å gå på diett eller oppmuntre hele familien å spise hvete gratis mat. Hvis hele familien går på diett, vil barnet med allergi ikke føle seg utelatt.

Kjøp Whole Foods

Kjøp hele matvarer, som frukt og grønnsaker, når du handler i butikken. Gode ​​valg er mørkegrønne blad salat, epler, gulrøtter, aprikoser, jordbær, nektariner, blåbær, bringebær, squash, agurk, grønnkål, og andre grønne grønnsaker.

Planlegg måltidene rundt ditt barns kosthold. Mange deilige, sunne matvarer ikke inneholder hvete. Du og din familie kan også utvikle en større sans for grønnsaker.

Barn på en glutenfri diett fortsatt trenger god ernæring. De kan få alle vitaminer og mineraler som trengs fra vegetabilske kilder eller magert kjøtt.

Noen ganger barn som har en hvete allergi er også allergisk mot andre matvarer som egg eller nøtter. Har barnet ditt testet. Hvis han ikke er allergisk, egg og nøtter disse matvarene er fortsatt er gode valg, fordi de inneholder omega-3 fettsyrer. Disse matvarer inneholder sunt fett, som trengs for hjertet og hjernens utvikling. Men du kan også få omega-3 fettsyrer fra laks, tran, olivenolje og grapeseed olje. Hvis barnet ditt ikke liker tran prøve å blande den med litt juice eller kjøpe sitron-flavored olje. Mange barn vil også utvikle en smak for laks hvis det er smaksatt med urter, smør, oljer, og selv tartar saus. Sunt fett er viktig for barn i vekst.

Unngå å kjøpe fast food. Mange rask mat inneholder hvete, slik som breading for kylling nuggets eller en hamburger bun. Det er sunn hurtigmat valg, men hvis du ikke er sikker på om en viss mat inneholder hvete, spør. Noen gode rask mat valg inkluderer eple fossekall, frukt og valnøtt salater, grønne salater, grillet kylling uten brød og frukt boller.

Magert kjøtt, korn Valg og Hydration

Kjøp magert kjøtt som kylling, kalkun, bøffel, og magert kjøtt. Barn på en hvete fri diett trenger også protein. Protein bidrar til å bygge muskelmasse som trengs for vekst. Protein inneholder jern og B-vitaminer, som er nødvendig for energi.

Hvis barnet ditt elsker brød kan han eller hun har en hard tid å gi den opp. Du kan gå til din lokale helsekostbutikk og se etter glutenfrie brød. Disse brød er spiret brød med svært tettpakkede korn. Gluten er fjernet eller brødet er gjort på en annen måte. En felles merkevare er Esekiel brød. De fleste helsekostbutikker bære denne type brød.

Hydrering er også viktig for barn på en glutenfri diett. Pass på at barnet får rikelig med rent vann å drikke. Vann transporterer næringsstoffer til cellene, og utfører avfall. Ta med vann med deg på turer og sørg for å drikke mye vann selv. Barn med en hvete allergi også kan drikke andre drikker som rå gulrot juice, eple juice, te, og usøtet drinker.

Det er noen glutenfrie dessert alternativer, som kan gis i små mengder, for eksempel pudding, jello, og kaker og cookies.