Digidexo.com

High Protein Diet & nyrefunksjon

Forbruker en diett høy på protein arbeider for å bygge styrke og kan også hjelpe deg å miste vekt. Mange idrettsutøvere er avhengig av en høy protein diett for å drivstoff opp for tøffe treningsøkter, men det kan ba ulemper til å laste opp på en høy andel av protein når det gjelder nyrefunksjonen. Mens det fortsatt er mye uenighet rundt effekten av høye protein dietter på nyrefunksjonen, er det noen fakta å vurdere.

Nyrefunksjon

Nyrefunksjonen er begrep som refererer til nyrenes evne til å filtrere blodet. Ifølge National Nyre og urologiske sykdommer Information Clearinghouse, har to friske og fullt fungerende nyrer regnes som 100 prosent nyrefunksjon.

High Protein Diet

En høy protein diett betyr at mer enn 30 prosent av kaloriene du forbruker på en dag kommer fra proteinrik mat som kjøtt, bønner, nøtter og egg.

Forsknings

Det er ingen definitive forskning som beviser nyrer med 100 prosent nyrefunksjon er negativt påvirket av en høy-protein diett alene. Imidlertid kan en høy-protein diett utgjør en risiko for deg hvis du allerede har nyresykdom eller dårlig nyrefunksjon. Nyrene kan ha problemer med filtrering gjennom protein kroppen ikke klarer å absorbere. Dette er detaljert gjennom Mayo Clinic Ernæringsfysiolog Katherine Zeratsky, RD, LD på klinikkens hjemmeside.

Dehydrering

En av de vanligste problemene rundt en høy protein diett og nyrefunksjonen er dehydrering. Urin blir mer konsentrert, og kan føre til stress på nyrene. Husk alltid å drikke mer vann enn vanlig når du er på en høy-protein diett; kroppen trenger det.

Tilhørende problemer

Når du vurderer nyrefunksjon, en av de største problemene med å spise en høy-protein diett har mindre å gjøre med hva du spiser og mer å gjøre med hva du ikke spiser. Folk som går på høy-protein diett planer noen ganger forsømmer andre viktige næringsstoffer som uløselig fiber og flere viktige vitaminer som kan redusere risikoen for nyrestein.