Digidexo.com

Matvarer med Iron & B12

Matvarer som inneholder både vitamin B12 og jern bygge styrke og utholdenhet. Disse matvarer er også vanligvis rike på andre vitaminer og mineraler. Personer som lider av noen kronisk sykdom kan ha nytte av matvarer rike på jern og B-vitaminer.

Funksjon og fordeler

Mat som er rik på jern og vitamin B12 nytte dem som lider av tretthet, fibromyalgi og anemi. Jern og vitamin B12 forbedre antall røde blodlegemer, noe som bidrar til en person gjenvinne utholdenhet og energi. Når jernet er kombinert med vitamin B12, kan det ha en dramatisk effekt på en persons helse fordi jernverks på å bygge blod og vitamin B12 styrker nervesystemet.

Topp mat å velge

Mange matvarer inneholder høye nivåer av jern og vitamin B12. Alle kjøttprodukter inneholder B-vitaminer og jern, men visse kjøtt inneholder svært høye nivåer. For eksempel, lever, oksekjøtt og kylling alle inneholder rikelige mengder av jern og B12, i tillegg til andre vitaminer og mineraler. Bønner, linser, sviske juice, fiken, spinat, dadler, grønne bønner, rosiner og bananer er også gode kilder til vitamin B12 og jern. Frø, for eksempel sesam og gresskar, og fisk, som laks og kveite, er høy i disse to næringsstoffer.

Betraktninger

Hvis du har en hard tid å fordøye kjøtt, så vil du kanskje vurdere å ta fordøyelsesenzymer med måltider. Disse enzymene kan bli funnet på nettet eller i helsekostbutikker. Fordøyelsesenzymer bidra til å bryte ned maten slik at kroppen kan bruke næringsstoffene mer effektivt. Drikk 30 minutter før måltider, men ikke under måltider. Hvis spise kjøtt er ikke et alternativ for deg, så kan du velge å spise vegetarisk elementer eller inkludere spirulina, som er et hav grønnsak som inneholder protein, jern, B-vitaminer. Du kan kjøpe spirulina i kapsel eller pulverform.

Expert Insight

Dr. Andrew Weil, en holistisk lege og vitamin rådgiver, sier å spise eksotiske grønnsaker som løvetann, brennesle og gul dock i tillegg til å spise tørkede bønner, grønne grønnsaker, tørket aprikos, bete greener, Chard og rødt kjøtt. Alle disse matvarer inneholder jern og vitamin B12. Han anbefaler også et supplement kalt Floradix, som kan finnes i helsekostbutikker.

Advarsel

Noen medikamenter samhandle med jern eller øke behovet for jern. Legemidler som har en tendens til å samhandle med jern er karbidopa, levofloksacin og metyldopa. Legemidler som øker behovet for mer jern er moexipril, nabumenton og aspirin. (Se link til Prevention.com å se en fullstendig liste over medisiner som samhandler med jern.) Unngå å ta jern på samme tid som de andre reseptbelagte legemidler, og snakk med legen din før du gjør noen endringer i kostholdet ditt.