Digidexo.com

Ernærings Management med en Gastrectomy

Ernærings Management med en Gastrectomy


En gastrektomi eller mage reseksjon er en kirurgisk prosedyre hvor magen fjernes. Når alt av magesekken er fjernet er det som kalles en total gastrektomi. Når en del av magesekken er fjernet, er det som kalles en delvis eller delsum gastrektomi. Riktig ernæring spiller en viktig rolle etter operasjonen.

Grunner for en Gastrectomy

De fleste magekreft er behandlet med reseksjon. Kirurgi for magesår sykdom oppstår sjeldnere enn det brukes til, men kan være nødvendig når medisinsk behandling ikke har fungert. Perforasjon, blødning eller obstruksjon er noen komplikasjoner av magesår sykdom som kan føre til reseksjon.

Magen Funksjon

I magen, er mat blandet med fordøyelsesenzymer juice og enzymer før de slippes ut i tynntarmen i form av chyme. Når mage resections kommer, er det viktig å finne ut hvor mye og hvilke område av magen ble fjernet for å justere ernæring plan tilsvarende. Avhengig av hvilken type operasjon, kan en pose bli opprettet, syre kan bli omdirigert eller enzym kosttilskudd kan være nødvendig for å hjelpe fordøyelsen. Mest fordøyelse og absorpsjon forekommer i tynntarmen, slik at det er mulig å opprettholde tilstrekkelig ernæring status uten en fullstendig mage.

Ernæringsstatus Impact

Ettersom det er mange typer av mage operasjoner, er det viktig å finne ut hvilket ble utført i tilfelle enzymer eller ekstra vitaminer er nødvendig. Saltsyre og intrinsic factor, produsert i magen, er involvert i jern og vitamin B12 absorpsjon så noen som gjennomgår en total gastrektomi vil sannsynligvis trenge intramuskulære vitamin B12-injeksjoner for å opprettholde tilstrekkelig butikker.

Diet Advancement etter operasjonen

Klare væsker etterfulgt av myke, lav-fiber matvarer er vanligvis godt tolerert etter operasjonen. Høy sukker, fet, krydret og høy laktose matvarer kan gi ubehag. Små, hyppige måltider vanligvis rettferdig bedre enn store måltider. Kostholdet bør være avanserte til vanlig som tolereres, og legger til én matvare om gangen. Vitaminer eller ernæringstilskudd kan være nødvendig for å unngå mangler og for å opprettholde vekt status. Anemi og metabolsk bensykdom som er vanlig, så jern, vitamin B12, folinsyre, kalsium og vitamin D er vanligvis supplert.

Dumping syndrom

Etter en gastrektomi, er tømming, normale reaksjoner på et måltid endret. En mulig komplikasjon er dumping syndrom, hvor mat beveges for fort inn i tynntarmen. Kvalme, svette, diaré, slapphet og blodsukkerendringer er noen av de vanligste symptomene. For å unngå dumping syndrom, er med lav eller ingen økende sukker matvarer foretrekkes; drikke væske mellom måltider (ikke med), og legger seg ned etter måltider kan hjelpe.