Digidexo.com

Lære om GERD eliminasjonsdiett

Lære om GERD eliminasjonsdiett


GERD, eller gastroøsofageal reflukssykdom, blir også ofte referert til som syre tilbakeløp. Reflux oppstår når den nedre esophageal sphincter (eller LES, ventilen mellom spiserøret og magesekken) enten ikke lukkes helt eller åpnes spontant. Når dette skjer, kan magesyre og selv mat stige tilbake i spiserøret, forårsaker den brennende følelse av halsbrann. GERD kan også oppstå uten halsbrann, spesielt hos barn, men kan forårsake astma symptomer, problemer med å svelge eller en tørr hoste.

Kontrollerende Symptomer

Selv om det finnes en rekke medisiner som har vist seg effektiv i å kontrollere GERD, leger anbefaler også endringer i livsstil for å forebygge smerter og andre symptomer. En av de mest vanlige anbefalingene er en endring i diett og spisevaner. Reflux symptomer forverres etter måltider, muligens fordi magen er oppblåst og trykk les. Mindre måltider kan redusere dette presset og la esophageal sphincter å lukke mer tett. Leger anbefaler også å spise kveldsmåltid tidligere på dagen, og for å unngå nighttime snacking i minst to timer før sengetid. Dette bidrar til å redusere nattlige symptomer som oppstår når du ligger nede.

Trigger Foods

Utløse mat er mat forbundet med en økning i GERD symptomer. Mange av de vanligste utløsere er identifisert. Disse inkluderer tomater og sitrusfrukter, som er høy i syre. Krydret mat som chili, hvitløk og løk føre til en økning i magen syrer. Kremet, stekt eller fet mat, inkludert mange meieriprodukter, er treg til å fordøye og somle i magen, legger ytterligere press på LES. Og sjokolade inneholder methylxanthine, som beroliger LES.

Det finnes også en rekke drikkevarer som fungerer som triggere. Kullsyreholdige drikker kan ha en dobbelt hit. De er ofte høy i syre, og karbonatisering danner karbondioksyd i magen, noe som fører til økt raping. Alkohol slapper LES, og kaffe og te, selv koffeinfri, øke halsbrann.

Identifisere Triggers

Siden alle mennesker reagerer forskjellig på mat, det er ingen one-size-fits-all GERD kosthold, med god mat og dårlig mat. Det er nødvendig for hver enkelt for å identifisere egne triggere. En av de beste måtene å gjøre dette på er å holde en detaljert matdagbok. Registrere all mat eller drikke konsumert og tid på dagen, sammen med eventuelle symptomer oppleves. Det vil bare ta noen dager å begynne å gjenkjenne mønstre, noe som gjør det mulig å eliminere problemet mat.

Diet Anbefalinger

Boken "Naturlig Magen Care" skisserer en grunnleggende kosthold som er sunt og balansert og vil bidra til å redusere GERD symptomer. Omtrent 35 prosent av kosten bør komme fra korn, gjerne hele korn. Om lag 40 prosent bør være høy-fiber frukt og grønnsaker. Når det er mulig opt for fersk enn frossen eller hermetisert, og understreke grønnsakene over frukten. Bare 15 prosent av kosten bør komme fra kjøtt, egg og oljer, og begrense meieriprodukter til 10 prosent. Sann-kultur meieri elementer som yoghurt oppfordres, men unngå tunge fløte og smør. Unngå sterkt krydret eller rik mat, samt kullsyreholdige drikker, alkoholholdige drikkevarer og sjokolade.

Andre livsstil endringer

I tillegg til kosthold endringer, det er andre livsstilsendringer som er anbefalt for GERD pasienter. En av de viktigste faktorer i GERD kontroll er å opprettholde en sunn vekt, siden fedme øker trykket på magen. Unngå belter og tettsittende klær rundt livet, som også presse magen. Røykere bør også gjøre alt for å avslutte. Nikotin slapper LES og stimulerer produksjonen av magesyre, økende symptomer.

En annen endring viste seg å redusere GERD symptomer er å heve hodet flere inches mens du sover. En kileformet pute som hever både hodet og skuldrene kan være effektive. Et annet alternativ er å heve hodet av sengen selv med en solid riser, for eksempel blokker eller murstein. Målet er å heve hodet ca 6 til 8 inches samtidig stigende torso. Heve bare hodet på ekstra puter uten også å fiske kroppen vil faktisk forverre reflux.