Digidexo.com

Slik finner du din Body-fettprosent

Slik finner du din Body-fettprosent


Kroppen fett prosentpoeng kan avsløre mye om helsen din og potensielle helserisikoer, men beregning av kroppen-fett prosentpoeng kan være komplisert. Noen metoder innebære spesielle eller dyrt utstyr for å måle prosentandelen av fett versus lean mass i kroppen din. Andre kalkulatorer, som Body Mass Index (BMI), innebære noen enkle målinger, men kan ikke alltid være nøyaktig. Men med ulike metoder tilgjengelig, kan du være i stand til å sammenligne resultatene av flere metoder for å få en mer presis forståelse av din kroppssammensetning.

Slik finner du din Body-fettprosent

Beregn din BMI

•  Bestem din Body Mass Index, eller BMI. BMI testen ikke direkte måle kroppsfett, men antallet korrelerer med kroppen fett prosentpoeng. BMI er den enkleste og mest kostnadseffektive kroppsfett kalkulator til å utføre hjemme. Alt du trenger å vite er din høyde og vekt. Du kan ta disse målingene med en skala og et målebånd.

Beregn din BMI. Du kan koble disse tallene inn i en pålitelig online kalkulator, slik som den på Center for Disease Control hjemmeside, eller du kan regne ut din BMI manuelt ved hjelp av følgende formel:

Din vekt (lb) / [din høyde (i)] ^ 2 x 703

Tolk resultatene. Generelt er en BMI mellom 18,5 og 24,9 regnes innenfor sunn vekt rekkevidde. En BMI på 25 og over regnes som overvekt. Imidlertid ikke BMI ikke tar alder, kjønn eller fysisk form i betraktning. På samme BMI, kvinner har en tendens til å ha mer kroppsfett enn menn, og eldre voksne en tendens til å ha mer kroppsfett enn yngre voksne. Idretts kan også ha en høy BMI på grunn av en høy andel av muskelmasse i stedet for kroppsfett.

Den skinfold Test

Mål hud-folder på visse områder av kroppen din ved hjelp av målepunktene. Personlige trenere favorisere denne metoden av kroppsfett beregning, og det er mer nøyaktig enn mange andre metoder med en 3,5% feilmargin. Det kan være nyttig å ha noen andre, for eksempel en personlig trener eller lege, ta målinger.

identifisere hvert område som skal måles på kroppen. For menn, bør de betydelige målingene tas på brystet, midt opp låret og ved marine. For kvinner, bør målingene tas halvveis opp triceps, halvveis oppe i låret, og på toppen av ilium, en av bekkenbenet.

For hvert område, identifiserer plasseringen av skin-fold, og registrere alle målinger på høyre side av kroppen.

Ta tak i huden-fold med tommelen og pekefingeren på venstre hånd. Plasser elektrodene av kalipperne vinkelrett på området, ca 1/4-tommers fra tommel og pekefinger. Vent ett eller to sekunder etter utløsning, så les skiven til nærmeste 0,5 mm.

Ta ytterligere målinger på hvert sted. Hvert område bør måles i det minste to ganger, inntil to målinger varierer med minst 1 mm.

Tolk resultatene. Hvis du arbeider med en profesjonell for å måle fettprosent, vil han eller hun hjelpe deg å gjøre dette. Hvis du er på egen hånd, den enkleste måten å tolke resultatene er å skrive inn dine mål i en online kalkulator, slik som den på American Council on Exercise hjemmeside.

Hint

  • Du kan også være lurt å snakke med legen din om nøyaktig kroppsfett måleteknikker for å få tilgang til mer avanserte analyseutstyr og metoder. Disse krever spesielt utstyr.
  • Metoder innbefatter: dual energy x-ray absorptiometry (DXA), en røntgen undersøkelse som gir detaljert informasjon om forholdet mellom fett, muskler og ben i kroppen; air displacement pletysmografi, som omslutter deg i en egg-formet enhet som måler kroppen din tetthet og beregner din fettprosent; og undervanns veiing, som plasserer deg på en spesiell stol nedsenket i vann som måler kroppens tetthet under vann for å beregne kroppsfett.