Digidexo.com

Hvordan virker Hypertensjon Effect blodtrykk?

Hvordan virker Hypertensjon Effect blodtrykk?


Blodtrykket representerer mengden press mot innsiden av veggene i blodårene. Blodtrykket er typisk skrevet som det systoliske trykket over det diastoliske trykket. For eksempel vil et systolisk blodtrykk på 120 og diastolisk blodtrykk på 80 skrives 120/80 eller beskrevet som "120 over 80." Blodtrykket er vanligvis målt ved hjelp av en sphygmomanometer eller blodtrykksmansjett.

Det er mange grunner til at blodtrykk (enten systolisk og / eller diastolisk trykk) kan forhøyet. Ofte referert til som hypertensjon, kan høyt blodtrykk være essensiell hypertensjon eller sekundær hypertensjon. Essensiell hypertensjon er den mest vanlige hos voksne menn og kvinner, og har ingen spesiell årsak. Risikofaktorer som fedme, salt følsomhet, insulinresistens, alder og genetisk predisposisjon for hypertensjon er vanlige årsaker til essensiell hypertensjon. Sekundær hypertensjon er vanligvis forårsaket av en annen sykdom, som for eksempel søvnapné, svulster eller Cushings syndrom.

Kronisk hypertensjon kan utøve unormalt høyt trykk mot veggene i blodårene, til slutt forårsaker skade på de innvendige veggene i blodårene (spesielt arteriene) og forskjellige organer i kroppen. Personer med høyt blodtrykk kan oppleve unormalt høyt systolisk blodtrykk. Dette er kraften av blodet trykke mot veggene i arteriene. De kan også oppleve forhøyet diastolisk blodtrykk når noen av elastisiteten i arterieveggene er tapt, forårsaker arteriene for å bli stivere.

Hypertensjon blir behandlet ved å senke pasientens kroppsvekt, unngå natrium i dietten, får mer mosjon og ofte tar hypertensjon medisiner.