Digidexo.com

Den Pritikin Diet

Folk verden over har forsøkt en rekke forskjellige dietter og metoder for å gå ned i vekt. Blant de moter og bli-tynn-raske kampanjer, er det noen godt etablerte dietter som fremmer en livsstilsendring for å gå ned i vekt, ikke en overnatting mirakel.

Den Pritikin programmet er et av de mer anerkjente og kjente dietter i eksistens. Prinsippene bak dietten er lyd, utviklet med den hensikt å utdanne samt å oppmuntre vekttap.

Grunnleggeren

Nathan Pritikin var en ernæringsfysiolog diagnostisert med hjertesykdom i 1950. I et forsøk på å kontrollere den lidelse og fortsatt nyte en lang og rikt liv, utviklet Nathan Pritikin en diett og treningsprogram som var høy i naturlige karbohydrater og ekstremt lite fett. Endringene vist seg nyttig, mye bedre Pritikin helse.

Når han perfeksjonert diett, presenterte han de helsebevisste program for publikum, åpne dørene til den første Pritikin Longevity Center i 1975 hvor han var direktør. Ved begynnelsen av 1980-tallet, ble Nathan Pritikin betraktet som en helse-guru og hans program eksploderte i popularitet over hele landet.

Etter Nathan Pritikin død i 1985, hans sønn Robert Pritikin gikk inn for å fortsette franchise legge sin kunnskap til sin fars.

Prinsippet

Konseptet bak Pritikin Diet er en enkel struktur som balanserer fettfattig mat inntaket med trening. Nathan Pritikin alltid holdes i bakhodet den grunnleggende aksiom av kaloribruken er større enn kaloriinntaket. Han kombinerte denne forståelsen med naturlig mat, eksepsjonelt magre animalske proteiner og planlagt trening.

Frukt, grønnsaker og korn er høy i karbohydrater, men lite kalorier. Animalske proteiner i den magreste er nødvendig for spesifikk celle regenerering og for å gi det menneskelige legeme med et relativt lite fett base for riktig funksjon. Når disse elementene er kombinert i riktige proporsjoner, de oppfordrer kroppen til å kaste overflødig vekt.

Nathan Pritikin mente også at utdanning var nøkkelen til å implementere sin kostprogram. Han trodde på å lære folk hvordan de skal endre sin livsstil til å leve sunnere og for å redusere stress.

De endringer

Robert Pritikin gikk inn i farens sko og fortsetter arven. Ved å gjøre det, har Robert Pritikin blandet sin kunnskap sammen med utviklingen innen ernæringsvitenskap med de originale konsepter av programmet.

Forskning har introdusert ideen om "kaloritetthet" i kosten ligninger. Troen er at en halvkilo én matvare inneholder færre eller mer kalorier enn en halvkilo en annen mat. For eksempel inneholder en halvkilo rå brokkoli ca 130 kalorier, mens en halvkilo chocolate chip cookies inneholder ca 2100 kalorier. Ifølge Pritikin Diet, ville spise brokkoli være klokere valg.

Studier har vist at å spise matvarer med lavere kaloritetthet vil fylle sult med lengre varig tilfredsstillelse enn å spise matvarer med et høyere kaloritetthet. Naturlige næringsmidler gir mer næring til kroppen generelt tilfredsstille behovet for å spise. Forhånds bearbeidet mat som er høy i kalorier og fett med nesten ingen ernæringsmessig verdi brenne gjennom kroppen raskere krevende behov for større mengder for å bli spist.

Suksess

Nathan Pritikin program har overlevd i nesten 30 år, og fortsetter å vokse. Den Pritikin Diet har hjulpet over 1 million mennesker lever lengre og sunnere. Gjennom fremskritt og utdanning, folk fortsetter å gå ned i vekt mens etablere bedre matvaner og vedta en mer symbiotisk spise livsstil.