Digidexo.com

Hva er årsakene til høyt blodtrykk i de eldre?

En artikkel publisert av American Medical Association påpeker at leger kan se flere folk med helseproblemer knyttet til høyt blodtrykk i de kommende årene. Undersøkelser tyder på at minst en av fire amerikanere har høyt blodtrykk med risikofaktorer øker enda mer etter fylte 50. Med landets befolkning aldring, så mange som to av tre voksne alder 70 eller eldre kan bli påvirket av høye blod press i fremtiden. Siden det er ikke uvanlig for enkeltpersoner å utvikle hypertensjon som de blir eldre, hjelper det å forstå årsakene.

Isolert Systolisk Hypertensjon (ISH)

ISH er den vanligste formen for høyt blod funnet hos eldre. Selv om diastolisk blodtrykk kan være normal, åreforkalkning øker systolisk blodtrykk. Blodet strømmer gjennom blodårene ved høyt trykk forårsaker plakk, innsnevring innsiden av blodårene. Som en person blir eldre, arteriene mister elastisitet gjør blodårene mer utsatt for skader. Dette er et tilfelle der alder er årsaken til høyt blodtrykk.

Diabetes

Diabetikere har en økt risiko for å utvikle høyt blodtrykk. Fordi diabetes kan skade blodårer, eldre voksne som har sykdommen er mer sannsynlig at lider av aterosklerose, noe som kan føre til høyt blodtrykk. Åreforkalkning setter også eldre personer med høyere risiko for koronarsykdom. I et faktaark utgitt av National Kidney Foundation, er høyt blodtrykk fremhevet som en stor helse bekymring. Diabetikere har vanligvis å opprettholde lavere blodtrykk for å redusere risikoen for hjertesykdom og slag, både hyppige komplikasjoner av høyt blodtrykk. Physicians typisk avhengige av en klasse av legemidler som det refereres til som ACE-inhibitorer for å behandle hypertensjon hos eldre pasienter. Generiske legemidler som Benazepril, Enalapril, Quinapril, Fosinopril, og moexipril er bare noen av ACE-hemmere leger fore å senke blodtrykket. Disse medikamentene virker ved å slappe av blodårene. ACE-hemmere kan også forsinke progresjon av nyresykdom hos personer som har diabetes. Nyresykdom er en annen primær årsak til høyt blodtrykk. Mens nyresykdom kan føre til høyt blodtrykk, kan høyt blodtrykk i sin tur føre til permanent nyreskade.

Medisinering

Visse reseptbelagte og over-the-counter medisiner kan føre til høyt blodtrykk. For eldre personer som allerede har høyt blodtrykk, kan dette gi en alvorlig komplikasjon hvis blodtrykket stiger til svært høye nivåer. Andre medikamenter en person tar kan interferere med effektiviteten av blodtrykket medisiner. Over-the-counter smertestillende midler som aspirin og ibuprofen, både medisiner som ofte brukes av eldre å lindre smerter forbundet med leddgikt, kan føre til at kroppen til å beholde væske. Dette legger press på både hjerte og nyrer, forårsaker blodtrykket til å stige. Sjekk alltid med legen din før du tar noen reseptfrie legemidler i kombinasjon med reseptbelagte medisiner. I visse tilfeller kan legen anbefale at du tar paracetamol for smerter snarere enn aspirin eller ibuprofen. Medisiner som brukes til å behandle alvorlig hodepine eller migrene kan også forårsake blodtrykket til å stige til farlige nivåer. Disse medikamentene er utformet for å innsnevre blodårene i hodet, men de innsnevre blodårene i andre deler av kroppen, så vel.

Herpes Virus

En fersk studie publisert i mai-2009 utgaven av PLoS Pathogens antyder at cytomegalovirus (CMV), et medlem av herpes virus familie, kan føre til økt blodtrykk. Forskere sier at de fleste voksne kontrakten viruset etter når de når 40-årene; Men enkeltpersoner viser ofte ingen symptomer når de er smittet med viruset. Etter den innledende infeksjon er fortsatt viruset normalt sovende mindre immunsystemet er svekket. Det CMV-viruset er mistenkt for å øke sekresjon av visse enzymer som er involvert i å forårsake høyt blodtrykk. Som andre stammer av herpes viruset, er CMV overføres gjennom kroppsvæsker, inkludert blod, spytt, sæd, urin, tårer og morsmelk. Tidligere studier antydet en kobling mellom viruset og utvikling av aterosklerose.

Forebygging

Eldre mennesker kan bidra til å forebygge høyt blodtrykk ved å spise en godt balansert kosthold, og opprettholde en sunn vekt. Blodtrykket har en tendens til å stige etter hvert som folk legger på mer vekt. De eldre bør forbli så fysisk aktive som de er i stand til, som selv mild trening bidrar til å holde blodtrykket nede. Begrense forbruket av alkohol til ikke mer enn én drink om dagen for kvinner og to for menn. Røykere bør slutte å røyke. Nikotin fører til at hjertet til å slå raskere, øke blodtrykket. Reduser saltinntaket til ikke mer enn totalt seks gram, eller tilsvarende av en teskje pr dag. Du kan finne antall gram per porsjon på et produkts mat etiketten. Spise en diett lav på mettet fett og kolesterol.

Forsiktig

Forsiktig bruk av blodtrykket medisiner er nødvendig hos eldre. En grunn er på grunn av mulige interaksjoner med andre medisiner. Helsepersonell vanligvis overvåke eldre pasienter nøye, som dosering medisinering må ofte justeres. Når medisinering er nødvendig, leger vanligvis begynner ved å foreskrive en minimal dose og deretter gradvis øke dosen, så det kan være utrygt å senke en eldre pasientens blodtrykk for mye.

Blodtrykket opplesninger

Fordi eldre individer har normalt varierende blodtrykk i løpet av dagen, blodtrykket opplesninger ofte må tas på forskjellige tider når hypertensjon er mistenkt. Hypotensjon, en tilstand der en person kan ha lavt blodtrykk når du står, er en annen tilstand vanlig blant eldre. For å gjøre en nøyaktig diagnose, bør blodtrykket opplesninger tas i stående, sittende og liggende posisjoner.