Digidexo.com

Symptomene på porfyri cutanea Tarda

Porfyri cutanea tarda (PCT) er forårsaket av et gen defekt der eksponering for sol eller lys skaper alvorlige blemmer. PCT kan være kjøpt i voksen alder på grunn av HIV, hepatitt C, jern-relaterte sykdommer, behandling for nyresvikt eller overdreven bruk av sigaretter og alkohol. Den arvet versjon av denne tilstanden vises i barndommen og presenterer ofte ingen symptomer.

Blemmer

Det vanligste symptomet på porfyri cutanea tarda er blemmer som oppstår etter eksponering for solen. Smertefulle blemmer vanligvis vises på ansikt, hender og armer som disse områdene har en tendens til å være mer utsatt. Blemmer skorpe over og ta lengre tid enn normalt å helbrede, forårsaker skorper og arr.

Skin Delikat til Injury

PCT pasienter har sart hud som er utsatt for skade, uavhengig av soleksponering. Blåmerker danne enkelt og lett riper eller forbrenninger vare lenger og etterlate arr.

Pigment i huden

Pigmentforandringer oppstå i porfyri cutanea tarda lider, og huden blir enten veldig lett eller veldig mørk.

Unormal hårvekst

Tap av hår i hodebunnen kombinert med økt ansiktshår vekst er vanlig i både menn og kvinner med PCT. Selv om dette er tegn på andre sykdommer, unormal hårvekst og tap i tillegg til andre symptomer er vanlig med porfyri cutanea tarda.

Diagnose

Enhver kombinasjon av PCT symptomer bør diskuteres med lege. Informasjon om tilstanden til pasientens hud, og en fullstendig medisinsk historie er nødvendig før noen tester er bestilt. Avføring eller urinprøver sammen med en hud biopsi er nødvendig for å diagnostisere en pasient med porfyri cutanea tarda.