Digidexo.com

Hvordan virker en kvantitativ blodprøve arbeid?

Formål

En kvantitative blod testen måler humant koriongonadotropin (hCG). HCG er et hormon som regel funnet hos kvinner som er gravide, fordi HCG nivåer pigg i første trimester av svangerskapet. Men den kvantitative blodprøve ikke brukes kun for å bestemme graviditet - det kan også oppdage unormale svangerskap som ektopisk svangerskap og spedbarn med Downs syndrom, siden disse forholdene stede med presise nivåer av HGC. I mindre grad, er en kvantitativ blodprøve også brukt til å screene for andre medisinske tilstander, slik som kreft i reproduktive organer (spesielt eggstokker og testikler).

Hvordan det blir administrert

En kvantitativ blodprøve fungerer ikke annerledes fra en vanlig blodprøve i løpet av din rutinemessige kontroller, bortsett fra at den ikke krever at du kan spole. En sykepleier vil først sette en strikk rundt armen for å gjøre blodet samle seg i venene og gjøre årer bule. Deretter vil sykepleieren sette inn en nål i armen din (for eksempel på innsiden av albuen) og samle en prøve av blodet ditt. For å sikre at resultatene av kvantitative testen er uskadet, vil sykepleieren eller legen også har spurt deg om du er på medisiner eller andre rusmidler. Antiepileptika, for eksempel, er en klasse av legemidler som kan øke HCG nivåer.

Hvordan det blir analysert

Etter utpakking blodet, vil sykepleieren sende det til en lab i klinikken eller sykehuset. Der vil en laborant se om HCG er forhøyet, noe som er et sikkert tegn på at du er enten gravid eller lider av en reproduktiv kreft. Videre kan det eksakte nivået av HCG du har indikere om du har en uvanlig eller unormal graviditet. For eksempel, hvis nivåene er sterkt forhøyet, du kan være bærer tvillinger. På den annen side, hvis du har lavere enn normalt nivå av HCG, du kan ha lidd en spontanabort eller dødfødsel.