Digidexo.com

Liste over organiske Karbohydrater

Liste over organiske Karbohydrater


Karbohydrater er organiske molekyler som består av sukker og gi energi for kroppen å fungere ordentlig. De brytes ned i løpet av metabolismen til å lage karbondioksid, vann og energi. Hvis du spiser for mange karbohydrater, overflødig sukkermolekyler bo i kroppens vev og til slutt lagre som fett.

Enkle sukkerarter

Hver karbohydrat inneholder enheter av sukker kalt sakkarider. Enkle sukkerarter inneholde ett eller to sakkarider. Monosakkarider forekommer naturlig i planteføde som grønnsaker, frukt og honning, og har bare én sukker enhet, enten glukose eller fruktose. Disakkarider skje organisk i frukt, grønnsaker, melk og korn og inneholder ett glukose og ett fruktose enhet koblet sammen for å gjøre sukrose.

Komplekse karbohydrater

Komplekse karbohydrater er enkle molekyler som består av en strand av sakkarider og inkluderer stivelse og cellulose. Komplekse karbohydrater frigir energi i kroppen tregere enn enkle sukkerarter fordi de har mer kjemiske bindinger som forbinder dem og ta mer tid for kroppen å bryte ned og fordøye.

Stivelse

Planter bruker stivelse, en strand av tre sakkarider, for å lagre glukose for å bruke senere i livet. Når du spiser stivelse fra poteter, pasta eller mais, spytt bryter ned molekylet og sender sukker i blodet å bruke umiddelbart eller senere. Idrettsutøvere spiser stivelse, spesielt pasta, til dagen før store sportsbegivenheter eller konkurranser gi dem en høy grad av solid energi for sportsarrangementer og konkurranser.

Cellulose

Cellulose danner celleveggene i planter. Den har en sterk, to-dimensjonal struktur som ikke kan brytes ned av menneskets fordøyelsessystemet. Også kjent som fiber, forekommer cellulose organisk i alle planter, uavhengig av hvorvidt plantene selv kan spises av mennesker. Selv om det ikke kan bli brutt ned og brukes til energi, beveger cellulose andre matvarer gjennom fordøyelsessystemet og holder tarmen ren og sunn.