Digidexo.com

Sprukket trommehinne Cure

En sprukket eller perforert trommehinne er et hull eller rift i trommehinnen som stammer fra en øreinfeksjon, en skade eller andre årsaker. Dette kan føre til hørselstap varierer fra delvis å fullføre, men det er vanligvis bare midlertidig. Det kan også forårsake smerte og summende i øret. Når trommehinnen - som skiller øregangen fra mellomøret og fungerer som en barriere mot bakterier og bakterier - er skadet, er du i større risiko for ørebetennelser.

Årsaker

Årsakene til trommehinnen skade varierer fra skader på fremmedlegemer komme inn i øret. En ørebetennelse eller traumer kan også føre til en sprukket trommehinne. En plutselig høy lyd, som en eksplosjon, kan føre til en akustisk traume når plutselige lydbølger perforere trommehinnen. Barotraume oppstår når du går gjennom en plutselig endring i lufttrykket som nedstigningen av et fly.

Behandling

I noen tilfeller må en sprukket trommehinne kirurgisk reparasjon hvis det ikke leges på egen hånd.

Den beste kur er å la en sprukket trommehinne leges på egen hånd. I de fleste tilfeller skjer dette i løpet av noen uker til to måneder. Det er ikke i motsetning til skadet hud, som også leger seg selv. Ingen behandling er nødvendig.

Men kan noen tips hjelpe til med helbredelsesprosessen:

Holde øret tørt: Unngå bading og regn. Når du tar en dusj, beskytte øret med en bomullsdott.

Ikke rense ørene.

Ikke legge noe press på ørene, som når du pusser nesen.

Bruk varme for å lindre ubehag.

Hvis du har en infeksjon eller en risiko for infeksjon, må du kanskje ta antibiotika. Smertestillende medikamenter kan også være nødvendig.

Betraktninger

Det er mulig å leve med små permanente trommehinnen perforeringer som aldri helbredet. Disse normalt ikke skape noen problemer. Mennesker som lever med perforerte trommehinnene kan ikke oppleve noen symptomer eller hørselstap. I disse tilfellene, selv om trommehinnen ikke leges riktig, er ingen behandling nødvendig, så lenge den ikke senke livskvaliteten din.

Mens en perforert trommehinne er healing, ikke utsetter deg for vann, noe som kan gå inn i mellomøret og forårsake en ørebetennelse. Hvis du er en svømmer og trommehinnen er ikke healing, kan det være lurt å få skaden reparert av en liten prosedyre selv om perforasjon ikke medfører noen hørselstap.

I alle fall er det best å konsultere en medisinsk ekspert som kan gi deg råd om alternativer og om behandlingen er nødvendig basert på dine behov.

Komplikasjoner

Mulige komplikasjoner av en sprukket trommehinne inkluderer ørebetennelser, permanent hørselstap eller en infeksjon i benet bak øret (mastoiditis).