Digidexo.com

Effekten av sitronsaft på leverfunksjon

Effekten av sitronsaft på leverfunksjon


Bruker for sitronsaft rundt huset synes ubegrenset. Det er brukt til mat smakstilsetning, husholdning rengjøring, skjønnhet og helse. Å gjøre lemonade eller legge sitronsaft til en cocktail kan være hyggelig, men forbruker sitronsaft kan være nyttig for leveren.

Historie

Mesopotamians, egypterne, romerne og grekerne også ettertraktet sitroner for sine antiseptiske egenskaper og hadde ulike praktiske bruksområder for juice. Det ble også brukt som en motgift for forgiftning.

Leverfunksjon

Vann blandet med sitron kan inntas hver morgen for leveren helse. Det fungerer som en tonic, stimulerende galle produksjon for fordøyelsen, ifølge health.learninginfo.org.

Fordøyelse

Sitronsaft fremmer peptic aktivitet (mage fordøyelsen) hos personer med aklorhydri, ifølge en studie publisert i det medisinske tidsskriftet av Digestive Diseases. Dette tyder på at sitronsaft er gunstig for de med magesyre mangel.

Teorier / Spekulasjoner

Alternativ medisin leger hevder sitronsaft kombinert med olivenolje kan avgifte leveren. I teorien bør det stimulere galle produksjon som skyver ut gallestein (herdet galle) fra kroppen.

Expert Insight

Den "gallbladdder flush" er rett og slett en illusjon som gjør at folk føler som om kroppen har utskilles giftstoffer. I virkeligheten, chips funnet i avføringen etter "flush" er bare olivenolje størknet av sitron er sitronsyre, ifølge Micheal Klaper, MD fra Institute of Nutrition Education and Research.