Digidexo.com

Hvilke typer mat kan gi energi?

Hvilke typer mat kan gi energi?


Noe mat med kalorier vil gi deg energi, men de beste energigivende matvarer er de som er rike på karbohydrater, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Enkle karbohydrater, som godteri barer og brus, vil gi deg en rask løsning, men snart la deg følelsen verre enn du startet. Hele matvarer som frukt, grønnsaker og korn vil gi deg energi hele dagen lang.

Choices

Karbohydrater er kroppens foretrukne form av brennstoff fordi de omdannes raskt til glukose for energi. Kombiner protein og komplekse karbohydrater for å bremse ned absorpsjon og gi mer langvarig energi. Lav-fett kalkun på hel-korn toast eller cheddar ost på hele hvete kjeks er energigivende kombinasjoner. Mange frukt og grønnsaker regnes som "supermat" fordi de inneholder store mengder antioksidanter og andre energigivende næringsstoffer, som for eksempel blåbær, brokkoli, jordbær, appelsiner, grønnkål, mango, honningmelon, vannmelon og grapefrukt. Frukt er en fin måte å tilfredsstille en søt craving. Erstatte din morgenkaffe med en frukt smoothie laget med fettfattig yoghurt eller melk for en langvarig energi boost. Juicing bidrar til å hogge opp celleveggene i frukt eller grønnsak og utgivelser mer næringsstoffer inn i systemet ditt.

Convenience

Gatekjøkken og automater er praktisk, men ikke sunne valg. Med litt forberedelser kan du unngå disse energi uttapping feller. Rene og skjære opp grønnsaker og plassere dem i øyehøyde i kjøleskapet ditt. Som en generell regel noen fargerike grønnsaker er ekstremt bra for deg, slik at du kan spise så mye du vil. Fyll opp på brokkoli, spinat, rosenkål, kål, romanosalat, gulrøtter og paprika. Handel ranch dukkert for hummus eller lav-fett hytte cheese.This vil bidra til å øke energinivået uten å øke vekten din. Pakk en håndfull nøtter for en proteinrik ettermiddag snack. Shop med en liste for å unngå impuls kjøper. Kjøp hele matvarer og unngå bearbeidet og pakket mat. En god test er hvis maten var tilgjengelig for hundre år siden det er sannsynligvis et godt valg.

Forberedelse

Hvordan du tilbereder maten er nesten like viktig som å velge riktig mat. Energigivende næringsstoffene er utslettet i gryten eller mikrobølgeovn. Maksimere energipotensialet ved ikke å holde skuddet dine matvarer og prøve å innlemme rå matvarer i kostholdet ditt. Ifølge Dr. Mehmet Oz, er økt energi bare ett pluss av en rå mat diett. Ytterligere fordeler inkluderer forbedret hud utseende, bedre fordøyelse, vekttap og redusert risiko for hjertesykdom. Hvis du må lage maten, damp, stek eller bake å bruke no-kalori matlaging spray. I stedet for salt, smak til med urter som vil gi ytterligere energigivende næringsstoffer.