Digidexo.com

Mat som fremmer fysisk utholdenhet

Mat som fremmer fysisk utholdenhet


Enten du prøver å bare gjøre det gjennom en dag på kontoret eller du forbereder å løpe maraton, kan du bruke all den energien du kan få. Samtidig unngå junk food og brus er et bra sted å starte, er det viktig å sørge for at du spiser en diett full av høy energi mat som er pakket med ernæring må du yte ditt optimale nivå og føler ditt beste.

Frø og nøtter

Solsikkefrø, peanøtter, gresskarkjerner og pistasjnøtter er fulle av ernæringsmessige fordeler perfekte for å opprettholde energinivået mens du er på farten. Mye av dette har å gjøre med deres oljeinnhold. De er lastet med protein og "gode" fettet og inneholder mange næringsstoffer, blant annet B-vitaminer, kalium og kalsium.

Rå frukt og grønnsaker

Karbohydrater er det mest lett tilgjengelig energikilde for kroppen vår, og rå frukt og grønnsaker er fulle av dem. Å spise dem rå er best siden det kutter ned på tomme kalorier fra fett som brukes til å lage dem og bevarer vitaminer og mineraler de inneholder. Epler, gulrøtter, brokkoli og appelsiner er gode kilder til energi, spesielt med tanke på hvor få kalorier de inneholder.

Korn

Legge noen korn til kosthold mens kutte ut bearbeidet versjoner av disse matvarene kan gjøre underverker for din energi nivå. For smørbrød, sørg for å unngå hvitt brød og velge 100 prosent hele korn hvete i stedet. Når de får valget, velger brun ris i stedet for hvit ris. Bearbeidet korn blir fratatt sin ernæringsmessig verdi, slik at du med kalorier, men ikke boost. Quinoa og couscous er andre sunne og deilige alternativer som du kan legge inn din rotasjon.

Belgfrukter

Belgfrukter som svarte bønner, linser, kikerter og sukkererter er gode kilder til jern, kalium og kalsium. Enda viktigere, de er høy i proteininnhold, noe som bidrar til å regulere metabolismen (og som er direkte relatert til energinivåer). Når du føler deg sløv det kan ofte tilskrives en nedsatt stoffskifte. Kaste noen belgfrukter på toppen av salat eller tjene dem som en siderett for å vedlikeholde metabolske nivåer.

Seafood

Laks, reker og kveite er fulle av omega-3 fettsyrer, som er nyttig for å øke blodsirkulasjonen og hjelper hjertet pumpe blod effektivt i hele kroppen. Disse er alle smartere valg enn tunge kjøtt, som biff og svinekjøtt.