Digidexo.com

Dietter for sunnere hud

Dietter for sunnere hud


Hud kremer, lotion og rensemidler designet for å holde huden sunn og levende linje butikkhyllene, men den beste metoden for glødende hud kan være i kjøleskapet ditt. Før du treffer kosmetikk counter, sjekk dine skap for å være sikker kostholdet gir de riktige næringsstoffer for sunn hud.

Antioksidanter

Antioksidanter gjøre huden sunn ved å beskytte celler mot skader av frie radikaler, ifølge WebMD. The Journal of Agriculture and Food Chemistry funnet bevis som indikerer at bjørnebær, plommer, jordbær og blåbær har det høyeste nivået av antioksidanter i noen matvarer, men bønner, svisker og pekannøtter alle har høye antioksidantnivået også.

Vitamin A

Vitamin A, som finnes i overflod i lav-fett meieriprodukter, er avgjørende for hudens helse. Velg skummet melk eller lav-fett cottage cheese for en vitamin A boost. WebMD bemerker at fettfattig yoghurt gir ikke bare en god kilde til vitamin A, men også inneholder acidophilus, bakterier som opprettholder et sunt fordøyelsessystem. Siden sunn fordøyelse fører til sunn hud, er yoghurt et godt valg.

Selen

Selen, som finnes i hele hvete brød, paranøtter, kalkun og tunfisk, bidrar til å forebygge hudkreft, ifølge WebMD.

Fettsyrer og oljer

Laks, flaxseeds og valnøtter er bare noen av de matvarer som gir essensielle fettsyrer, som hjelper huden å holde på fuktigheten og hindre betennelser. Omega 3 fettsyrer er også hjertet sunt.

Olje hjelper opprettholde sunn hud, og sunne oljer bør være en del av et balansert kosthold. WebMD anbefaler å velge minimalt prosesserte oljer, så se etter extra virgin eller kaldpressede varianter. Extra virgin olivenolje er et godt valg, da det gir fordelene av både olje og essensielle fettsyrer.

Vann og grønn te

Vann holder huden hydrert og hjelper flush toksiner ut av kroppen. WebMD anbefaler å drikke minst åtte glass vann daglig for sunn hud.

Grønn te bidrar til å beskytte celler og forhindre inflammasjon. Nyt grønn te daglig som en del av et sunt kosthold.

Velge sunn mat

Dietter som inneholder mye fett og karbohydrater kan føre til at huden til alder, ifølge Mayo Clinic. For sunn hud, spise en sunn, lav-fett diett. Velg hele korn i stedet for hvitt brød og pasta, da disse kan øke insulin og føre til hudproblemer, ifølge WebMD. Nyt magert kjøtt og fjærkre, og unngå mat med høyt sukker. Inneholde rikelig med frukt og grønnsaker, inkludert spinat, gulrøtter, tomater og aprikoser.