Digidexo.com

Gastrointestinal blødning Forebygging

Gastrointestinal blødning Forebygging


Gastrointestinale (GI) blødning er ingen betingelse, men et symptom på en underliggende forstyrrelse eller sykdom. Blødning kan forekomme i magen, tynntarmen eller i tykktarmen, og det kan også forekomme i spiserøret. Blødning kan komme fra en eller flere enn en av disse områdene og i enkelte tilfeller blødningen er så minimal at bare laboratorietester kan oppdage det. Sørg for at din fordøyelseskanal helse er i optimal stand for å hindre GI-blødning.

Forebygging

Magesår er en vanlig årsak til gastrointestinal blødning. Hindre magesår ved å minimere bruk av aspirin og andre NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler), og behandle eventuelle eksisterende sår med medisinering.
NSAIDs og blodfortynnende medisiner som warfarin kan føre til blødninger i magen og mage-tarmkanalen. Ta disse medikamentene bare når det er nødvendig, og snakker med legen din hvis du blør ofte eller i store mengder.
Hemorroider forårsake gastrointestinal blødning når de store årer i anal området ruptur. Pevent hemorroider ved å motstå trangen til å stamme når du har avføring, forbruker en tilstrekkelig mengde fiber for å holde avføringen myk og flytting, og tar en krakk mykner eller avføringsmiddel når det er nødvendig.
Godartede vekster eller polypper, kan dannes i tykktarmen og forårsake blødninger. Hvis du mistenker at du har polypper, har dem evaluert så snart som mulig, som de er ofte pre-markøren til tykktarmskreft.
Magesyre er ofte årsak til blødning i den nedre ende av spiserøret. Opprettholde en diett som er lav i fett for å redusere sjansene for å utvikle halsbrann, som oppstår som et resultat av overskytende magesyre. Krydret mat, tomatprodukter, sitrusfrukter, kullsyreholdige og koffeinholdige drikker kan også føre til halsbrann, så disse bør inntas i moderate mengder. Stå oppreist i minst en time etter å ha spist for å unngå mage syre reflux.

Forholdsregler

Snakk med legen din hvis du opplever GI-blødning. Blødning fra mage-tarmkanalen kan skje for en rekke grunner, slik at det er viktig å evalueres så snart som mulig. Noen årsaker til blødning kan behandles med endringer i kostholdet, en dose medisiner endring eller en ny medisin. I andre tilfeller kan en behandlingsplan trenger å bli satt på plass, spesielt hvis legen din mistenker at du har vekster, polypper eller kreft.