Digidexo.com

Tegn og symptomer på mannlig gjær infeksjoner

Tegn og symptomer på mannlig gjær infeksjoner


Som kvinner, kan menn få gjær infeksjoner både internt og eksternt. Noen vanlige gjær infeksjoner hos menn inkluderer skrittsopp, fotsopp og ringorm. Candida albicans er en sopp som lever på huden sammen med kroppens naturlige bakterier. Noen ganger kan dette candida overprodusere og forårsake gjær infeksjoner på en manns hud. Den candida overvekst kan ofte være et resultat av systemisk gjær, som også er en fungal infeksjon.

Candidiasis

Akkurat som på huden, candida albicans lever også naturlig i fordøyelseskanalen og store tarmen. Ofte, gjær infeksjoner, selv de som oppstår på huden, vil stamme i tykktarmen. Candida kan over-sprer i tykktarmen når en mann bruker for mye antibiotika eller kortikosteroider. Candida overvekst kan også være forårsaket av en dårlig diett, matallergier eller klorvann. Som gjær dør, avgir det giftstoffer. Parasitter kan også gå inn i kroppen på grunn av gjær. Hvis en systemisk gjær problem forblir ubehandlet, kan disse fremmedlegemer inn i blodet og bosette seg i ens celler og organer. Dette kan føre til en rekke symptomer og gjær problemer på andre områder av kroppen.

Fatigue

Menn kan også føle seg utmattet fra gjær infeksjoner, spesielt hvis deres problem er mer systemisk i naturen. Når kroppens naturlige bakterier bekjempe gjær, det midlertidig svekker immunforsvaret. Det kan gjøre en mann mer utsatt for parasitt invasjoner, noe som kan svekke immunforsvaret. Gjær og parasitter rane kroppen av ernæring. Parasitter trives på gjær, og gjær strømmer på gluten, sukker og andre næringsstoffer. Dette kan få en til å føle seg sløv og trøtt.

Jock Itch

Skrittsopp kan være forårsaket av systemisk gjær eller fra overeksponering til våt eller svett klær. Det vises vanligvis i lysken, lår og rumpe. Tegn på skrittsopp er skjellende, røde flekker på huden som kan sive eller blemme. Disse flekker av hud er som regel rødere rundt kantene. Skrittsopp ikke vanligvis vises på pungen eller penis, men det kan overføres til kvinner under samleie.

Fotsopp

Fotsopp, eller tenia pedis, er en annen type gjær infeksjon som rammer menn. Det kan være et symptom på candida overvekst i tykktarmen, eller være forårsaket av langvarig bruk av svette eller våte sokker. Menn som går med sko hele dagen, spesielt stramme seg, ikke får mye luftsirkulasjon på føttene. Den varme og fuktighet i dette gir et ideelt miljø for fotsopp. Anti-fungal kremer er vanligvis brukt til å behandle denne tilstanden. Imidlertid kan oral antibiotika være nødvendig med mer alvorlige tilfeller.

Mouth Thrush

Munn eller trøske er et annet symptom på en gjær infeksjon. Den angriper slimhinnene i munnen. Det kan påvirke tungen, på innsiden av kinnet, taket i munnen, og til og med svelget og spiserøret. Det ligger vanligvis som litt-hevet hvitt, kremfarget eller gule flekker. Disse flekkene vanligvis ikke vondt, men kan blø hvis man prøver å skrape dem.

Andre symptomer

I tillegg til huden gjær infeksjoner, kan menn oppleve migrene, gastritt, fortykket slim i nese og hals, astma, allergi, ledd-og muskelsmerter, og selv autoimmune sykdommer (f.eks fibromyalgi, Crohns sykdom) på grunn av systemiske gjær infeksjoner. En eller flere av disse symptomene kan følge hvilken som helst av hudsykdommer. Imidlertid kan en mann ikke får en bestemt hud gjær tilstand, men har fortsatt kløe (f.eks pungen fra matallergier).