Digidexo.com

Hva er behandlingen for MS sykdom?

MS eller multippel sklerose, er en sykdom som fører til at immunsystemet til å spise bort på slire som beskytter nervene. Denne sykdommen til slutt kan føre til at nervene å svekkes.

Årsak

Ifølge Mayo Clinic, er den eksakte årsaken til MS er ukjent. Genetikk og infeksjoner antas å spille en rolle. Andre faktorer som bidrar til utvikling av MS kan omfatte skjoldbrusk sykdom, inflammatorisk tarmsykdom og type 1 diabetes.

Behandling

Det er mange behandlingstilbud tilgjengelig for MS, men det er ingen kur. Disse behandlingstilbud omfatter mange typer medisiner, terapi og kirurgiske prosedyrer.

Funksjon

Medisiner foreskrevet for MS virker ved å lindre symptomene på MS, som smerte, tretthet, svimmelhet, svakhet og skjelving, og ved å hjelpe tregere sykdommen. Terapi inkluderer å styrke og strekke musklene til å hjelpe i utførelsen av daglige aktiviteter. Plasma utveksling, en prosedyre som skiller plasma fra blodet, kan bidra til å bekjempe symptomene på MS tilbakefall.

Bivirkninger

Mange av disse medikamentene kan føre til negative effekter som leverskader, kortpustethet, rødming eller leukoencefalopati, en hjerne infeksjon som kan være dødelig.

Komplikasjoner

MS kan medføre ytterligere komplikasjoner slik som tarm, urin og seksuell dysfunksjon, epilepsi, depresjon, og paralyse.