Digidexo.com

Slik unngår du vektøkning som vegetarianer

Mange mennesker gjør beslutningen om å bli vegetarianer fordi den er kjent for å føre til vekttap. Ikke alle taper vekt når de blir vegetarianer, men. På grunn av dårlig mat beslutninger, mange folk som gir opp kjøtt faktisk opp i vekt. Hva er vegetarianere som legger på seg gjør galt? Her er noen ting som alle som tenker på å gi opp kjøtt bør vite for å forebygge vektøkning som vegetarianer.

Slik unngår du vektøkning som vegetarianer

Unngå hvite produkter når det er mulig. Dette betyr at du bør unngå å spise hvit pasta, ris og brød. Erstatt alle disse matvarer med hele korn versjoner, som inneholder en høyere mengde fiber. En av de viktigste fordelene som fullkornsprodukter tilbyr over hvite produkter er å holde deg fyldigere lenger.

Ikke spis poteter hele tiden. Selv om de kan være et flott tillegg til noen vegetariske måltider, er det viktig å sørge for at de ikke er det eneste som du spiser. Poteter føre til vektøkning og høyt kolesterol.

Spis grønnsaker når du har muligheten til å gjøre det. Siden du er vegetarianer, dette burde ikke være for vanskelig. Men mange mennesker bli vegetarianere og glemmer å spise grønnsaker fordi de gris ut på all junk food. Retter som består av både hele korn og grønnsaker vil bidra til å holde deg full og forebygge vektøkning.

Bare spise frukt som er sunt på en jevnlig basis. Selv om frukt er sunnere enn andre matvarer som du kan bite på, det er visse typer som kan føre til vektøkning. Vannmelon, noe som er svært høy i sukker, bør bare spises i moderate mengder. Noen sunne valg for å legge til handlelisten inkluderer sitronsyre frukt og bær.

Begrens mengden junk mat som du spiser. Mange mennesker tror at de kan leve av junk food og ikke få en halvkilo. Selv om det er noen mennesker som kan, de fleste kan ikke. Hold potetgull, sjokolade barer, iskrem og andre godbiter i skapet for spesielle anledninger. Spis dem hver gang en stund, men ikke hele tiden.

Kjøp redusert fett ost, melk, yoghurt og andre meieriprodukter. Siden ost spiller en så stor rolle i kosten for de fleste vegetarianere, vil redusert fett bidra til å spare deg for mye kalorier og fett i det lange løp. Hvis du spiser disse produktene ofte, kan velge sunnere varianter forebygge vektøkning.

Hint

  • Legg mange bønner til kosthold, som de er veldig mettende på grunn av store mengder fiber.
  • Non-krem-baserte supper, for eksempel grønnsakssuppe, er veldig sunt og mettende.
  • Husk at vegetarianere kan spise mer enn bare salater.
  • Ikke vær redd for å ta vitamintilskudd for å dekke ernæringsmessige behov.
  • Pass på å følge med på hvordan du føler deg på et vegetarisk kosthold.
  • Hvis du går på en vegetarisk diett bare for å gå ned i vekt, kan du bli skuffet.