Digidexo.com

Hva er tegn på autisme?Autisme er en utviklingsforstyrrelse stede ved fødselen og blir merkbar som et barn vokser og utvikler seg. Det vanligvis er diagnostisert før fylte 3. Autisme kan variere mye i intensitet fra høyt fungerende til sterkt funksjonshemmet, og det er mange forskjellige tegn og symptomer som faller i autismespekteret. Imidlertid påvirker all autisme språk og sosial interaksjon på noen nivå. Alvorlighetsgraden avhenger av graden av autisme et barn har.

Tidlige varselssignaler

Visse atferd er tidlige varselsignaler for autisme; du bør rapportere dem til barnelege. Mangel på smilende ved 6 måneder eller senere kan tyde på autisme. Hvis barnet ikke engasjere seg i å gjøre gjensidige lyder og smiler etter ni måneder, som er en annen rødt flagg. En baby bør bable før 12 måneder og skal ha noen ord ved 16 måneder. Etter 12 måneder, bør barnet peke, vinke og vise ting. Han skal ha meningsfulle to-ord setninger ved 24 måneder som ikke imiterte eller gjentatte. Hvis han opplever et tap av språk på noe punkt, bør du straks melde dette.

Sosiale Signs

En av de tre kjerneproblemene i autisme innebærer knyttet sosialt. Disse utfordringene manifest i at barnet har problemer med å gjøre øyekontakt og noen ganger unnlater å svare når noen ringer hennes navn. Autistiske barn kan synes å være døv til tider. De vanligvis ikke liker å bli holdt og vil vise en markant mangel på empati for andres følelser. I tillegg, de vanligvis har problemer med å få venner, og vil ofte bli fanget opp i sine egne sysler og ideer.

Språk Signs

Mange autistiske problemer vil først manifestere seg i det området av språket. Autistiske barn vil ofte ikke begynne å snakke før etter 2 år, noe som er veldig sent utviklingshemmede. De kan miste språkferdigheter når de får dem, og de kan bruke synge sangen tale eller en robot-aktig stemme når de snakker. Starte og opprettholde samtaler er vanligvis utover dem. De vet også hvordan å imitere ord, men de har ikke alltid evnen til å forstå hva ordene betyr.

Behavioral Signs

Noen ganger autistiske barn kan bli urettferdig kjent for sine uvanlige atferd, mange av dem involverer svært ritualiserte og repeterende bevegelser. Barna blir opphisset hvis deres rutiner ikke blir holdt, og de kan handle ut. Noen autistiske barn engasjere seg i repeterende bevegelser som rocking og spinning, eller kan synes å være i konstant bevegelse. De har en tendens til å fokusere på de delene av et objekt snarere enn hele, og kan være følsomme for en stimulus, men helt uvitende om hverandre. For eksempel kan de ikke liker støy, men tåler store mengder smerte.