Digidexo.com

Er Fungal lungebetennelse smittsomt?

Fungal lungebetennelse er en smittsom sykdom som påvirker lungene etter soppsporer inhaleres og gjøre veien til lungene. Hvis andre deler av kroppen er infisert av soppsporer kan de bli fraktet til lungene via blodet. Sykdommen kan være smittsom i visse situasjoner.

Lungebetennelse

Lungebetennelse er forårsaket av væske fyller de små luftblærer og luftveiene i lungene som hemmer muligheten for kroppen for å ta inn så mye oksygen som det er behov for.

Forurensning

Fungal pneumoni er vanligvis forårsaket av inhalering av sopp eller bakterier. Noen av disse bakteriene kan forbli i nese og svelg områder av en infisert person, og bli overført til en annen ved nysing, hoste, kyssing og klemming. Så sopplungebetennelse er smittsomt.

Symptomer

Det finnes en rekke symptomer forbundet med soppens pneumoni inkludert den åpenbrystsmerter som er forbundet med en manglende evne til å puste. Men andre deler av kroppen kan bli påvirket inkludert hud abscesser og sår, feber og en endret mental tilstand.

Yrker

En rekke yrker bære en risiko for sopplungebetennelse. Folk som jobber med malt kan påvirkes av malt-arbeidere lunge. Bønder kan inhalere bakterier som finnes i fugl og gnagere avføring.

At Risk

En av de største risikogruppene for sopplungebetennelse er de med svekket immunforsvar er allerede kompromittert og kan ikke bekjempe infeksjonen av en invaderende sopp eller bakterier. Når identifisert gjennom blod-og urinprøver de angripende sopp er behandlet ved hjelp av en anti-sopp narkotika.