Digidexo.com

Oat Bran Fiber og vekttap

Spise en diett rik på fiber er en velprøvd metode for å oppnå vekttap. Fiberrik mat kan hjelpe deg å føle deg mett lenger, noe som resulterer i en redusert forbruk av kalorier totalt. Havrekli er en av de beste kildene kostfiber.

Beskrivelse

Havrekli er den harde, spiselig ytre lag, eller skrelle, av en oat kernel. Sammen med bakterie, er kli den viktigste kilden til næringsstoffer, inkludert fiber, i hele korn. Fiber, selv ufordøyelig for mennesker, er en integrert del av menneskets diett. Fiber skyver maten gjennom fordøyelsessystemet og letter avføring. En diett mangelfull i fiber kan føre til fordøyelsesproblemer, forstoppelse og smertefulle avføringer.

Løselig fiber

Havrekli er en type løselig fiber, noe som betyr at den oppløses i vann. Gelen som resulterer hjelper lavere kolesterol og regulere blodsukkernivået. Den andre fibertype er uoppløselig fiber, som ikke kan løses i vann.

Metthetsfølelse

Forbruker kostfiber gir metthetsfølelse, en følelse av fylde, på relativt få kalorier. Spesielt høy-fiber matvarer har en tendens til å lage måltider føles større, og metthetsfølelsen henger lenger. Dette i sin tur gjør at dieter å miste vekt ved å kutte kalorier uten å føle fratatt.

Vekttap

I tillegg til å gi metthetsfølelse på færre kalorier, fiberrike matvarer som havrekli krever også mer tygge tid, slik at kroppen mer tid til å registrere hvorvidt den er full. Dette i sin tur hindrer overspising.

Innlemming Oat Bran Into Your Diet

Prøv å legge havrekli i røren for muffins, scones, cookies og pannekaker. Havrekli kan også drysset over frokostblanding og blandet inn i smoothies.