Digidexo.com

Hvordan avlaste tonsillitt

Betennelse i mandlene er en infeksjon i halsen preget av betente mandler, sår hals, smerter ved svelging og hodepine og feber. En enkelt forekomst av tonsillitt er ikke en alvorlig tilstand. Selv om det anbefales at du konsultere legen din for å finne årsaken, kan symptomene bli behandlet hjemme. Men hvis du lider av tilbakevendende betennelse i mandlene, bør du oppsøke lege. Han kan gi deg antibiotika eller foreslå at du har dem kirurgisk fjernet.

Hvordan avlaste tonsillitt

Hvordan avlaste tonsillitt

•  Gå til legen din for å identifisere årsaken til betennelse i mandlene, som enten kan være bakteriell eller viral. Betennelse i mandlene er diagnostisert gjennom visuell undersøkelse og en hals kultur tatt med en bomullspinne. Mens det er ingen kur for viral tonsillitt, kan en bakteriell infeksjon kan lett kureres med et kurs av penicillin G.

lindre smerten. Ta en aspirin, gurgle med saltvann hver 2 til 3 timer, suge på en hals pastill som inneholder fenol og drikke kalde eller varme væsker (som peppermynte te med honning eller buljong).

Hold halsen godt fuktet. Hold deg hydrert ved å drikke rikelig med væske (holde seg borte fra sure væsker som kan forverre betennelse i mandlene). Sette en luftfukter eller vaporizer i rommet med deg.

Unngå overdreven snakke og sprø eller hard mat til smerten er borte.