Digidexo.com

Bivirkninger av Proctozone

Proctozone er et steroid medikament som brukes i behandlingen av kløe eller hevelse forårsaket av hemorroider i rektum. Legemidlet virker ved å redusere inflammasjon i området, noe som i sin tur lindrer symptomene forårsaket av hemorroider. Som med de fleste steroid medisiner, er det en rekke bivirkninger forbundet med å bruke Proctozone.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger er rektal smerte og svie, endringer i menstruasjonssyklusen hos kvinner, kviser, økt svette, økt kroppshår, og økt ansiktshår vekst. Mens disse er ansett som de mest vanlige bivirkninger forbundet med å bruke denne medisinen, de bare påvirker et lite antall brukere.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger inkluderer kortpustethet, muskelsvakhet, hevelser i ankler og føtter, rask vektøkning, alvorlig rektal smerte, alvorlige magesmerter, blødning fra anus, kramper, og plutselige hodepine. Disse bivirkninger er også meget sjeldne og ikke påvirker et stort antall brukere.

Viktig sikkerhetsinformasjon

Aldri ta Proctozone gjennom munnen og alltid bruke medisiner til endetarms området. Før du bruker denne medisinen, ta kontakt med legen din hvis du lider av noen av følgende plager: en historie med tuberkulose, hjertesvikt, høyt blodtrykk, nyresykdom, myasthenia gravis, magesår, eller hvis du nylig har hatt et koloskopi. Hvis symptomene ikke bedres etter noen dager, eller hvis de blir verre, bør du kontakte legen din for en justert behandlingsmetode.

Bruk

Bruk alltid Proctozone nøyaktig slik det var foreskrevet til deg av legen din og aldri i doser som overstiger det som er anbefalt på etiketten. Medikamentet blir administrert som en salve, og bør settes inn i endetarmen gjennom en stikkpille. Vask hendene grundig før og etter påføring og sørg for å fjerne den ytre wrapper av stikkpille før du setter den.

Advarsel

Hvis du opplever noen av de ovennevnte bivirkningene, kontakt din lokale lege umiddelbart.

Ved mistanke om overdose, kontakt ditt lokale giftkontrollsenter og leder direkte til nærmeste legevakten.

Proctozone er ment som en behandling av hemorroider, og bør ikke brukes til andre medisinske formål med mindre spesifikt foreskrevet av legen din.