Digidexo.com

Hvordan å identifisere og behandle Søn forgiftning

Hvordan å identifisere og behandle Søn forgiftning


Mens mange mennesker vet om solbrenthet, dehydrering og heteslag, ikke så mange er klar over farene ved sol forgiftning. Søn forgiftning er mer ekstrem enn normalt solbrent, og må behandles etter å ha blitt identifisert til å hindre at det blir noe verre, som solen strek. Les videre for å lære hvordan du både identifisere, og å behandle, sol forgiftning.

Hvordan å identifisere og behandle Søn forgiftning

Den første indikator på sol forgiftning er alvorlig solbrenthet. Utover de vanlige indikatorene for solbrenthet, folk som er berørt av sol forgiftning har ofte også kvalme, hodepine, migrene, feber, svimmelhet og diaré. En person rammet av sol forgiftning kan ikke ha hver eneste en av disse symptomene, men han / hun vil mest sannsynlig ha noen og kan ofte beskriver seg selv som "bare ikke følelsen rett."

Når du identifisere sol forgiftning, er neste trinn behandling. Det første trinnet er å umiddelbart få personen ut av solen, gjerne i en kjølig skyggefullt sted. Innendørs med AC og en kul eller lunken dusj er en god start. En kald ispose eller kompass er en god idé hvis flertallet av smerte er i ett område (som pannen eller skuldre).

Bruk Aloe Vera til å behandle de brente områder av huden. Unngå fettete eller fet lotion.

Ta to aspirin. Ikke ibuprofen, ikke Aleve, men aspirin har vist seg å hjelpe med smerte uten negative bivirkninger, og generelt har hjulpet hevelse og følelser av smerte. I tillegg til aspirin, har Beta Karoten kosttilskudd blitt vist i laboratorietester for å lette betennelser som kommer med solbrenthet og sol forgiftning.

Drikk rikelig med vann, men gjør det sakte. Du trenger å bli re-hydrert, men du ønsker ikke å øke dehydrering ved å kaste opp.

Hvis det er mulig, holde seg innendørs i noen dager før du er helt frisk igjen. Hvis ikke, kan du bruke sterk sol beskyttelse og dekke opp.

Hvis du på noe punkt har du en veldig høy feber eller kan ikke kontrollere oppkast, gå til legevakten umiddelbart.

Hint

  • Hold deg innendørs, med air condition hvis mulig, til du er helt frisk igjen hvis det er mulig
  • Ikke gå til stranden eller tilbringe mye tid i solen hvis du har sol forgiftning
  • Aspirin, AC, og Betakaroten er en flott kombinasjon