Digidexo.com

Hva er galt med for mye kalsium?

Kalsium er mest kjent for, og anbefales for sunne tenner og bein. Det beskytter også hjertet, holder vekten nede og beskytter mot tykktarmskreft. Mens sjeldne, kan for mye kalsium være farlig og usunn.

Betydning

De fleste amerikanere ikke får nok kalsium i kostholdet. Det anbefales at 1000 mg til 1500 mg inntas daglig. Fare kan oppstå når mer enn 2500 mg er konsumert regelmessig, men det er en sjelden forekomst som den gjennomsnittlige inntaket i USA er mindre enn 1000 mg daglig.

Betraktninger

Mens melk, yoghurt og ost er noen av de mest kjente kilder, flere kalsium-rik produkter har blitt introdusert og kan opp en persons inntak. Kalsium forsterkede appelsinjuice, brød og frokostblandinger er lett tilgjengelig og bidra til kalsiuminntaket.

Kalsium Load

Dreven kalsium er sjelden, men høye nivåer kan forårsake mage nød, kvalme, dehydrering og nyrestein. Foreslått, men ikke avgjørende, var en sammenheng mellom for mye kalsium og prostatakreft.

Symptomer

En dominerende symptom på for mye kalsium er ekstrem apati. Mer alvorlige symptomer er en uregelmessig hjerterytme og svært lavt blodtrykk. Magesmerter, forvirring, leddsmerter, sterk tørste, hyppig vannlating, hukommelsestap, rykninger og depresjon kan også føre.

Hyperkalsemi

For mye kalsium i blodet er referert til som hyperkalsemi. Det er oftest forårsaket av en forstørret biskjoldbruskkjertel, binyrene, nyresvikt, økt immobilitet, kreftsvulst, arvelig sykdom eller massive inntak av kalsium.

Behandling

Behandle den underliggende årsak eller sykdom er ofte det første løpet av handlingen. Kalsium gjør kroppen godt, men i overkant, kan kalsium forårsake alvorlig skade.