Digidexo.com

Hva Blood Tester Bestem Revmatoid artritt?

Revmatoid artritt er en betennelsessykdom som rammer leddene. Den inflammasjon langsomt ødelegger ben og brusk i kroppen. Det er symptomer som tyder på en person har utviklet revmatoid artritt, men blodprøver er en av de eneste måtene å være sikker på at leddgikt eksisterer. Det er spesifikke blodprøver som kan avgjøre tilstedeværelsen av visse antistoffer eller proteiner som signaliserer leddgikt.

Revmatoid Bodies

En type blodprøve avgjør om det er revmatoid organer. Disse finnes i blodet til 80 prosent av personer diagnostisert med revmatoid artritt.

Forskjell i Revmatoid Bodies

Hvis det er et høyt antall revmatoid organer, er leddgikt mer alvorlig. Hvis det er et lavt tall funnet, er revmatoid artritt mindre alvorlige.

Anti-CCP

En type av test bestemmer nivået av antistoffer som binder citrullin modifiserte proteiner. Denne testen er mer spesifikke og kan finne problemet, og pasienter med revmatoid artritt har en tendens til å ha et høyt antall anti-CCP.

Hva gjør Anti-CCP Mean?

Hvis det er et nærvær av anti-CCP i blodet, kan de brukes til å forutsi hvorvidt pasienten har eller vil utvikle alvorlig reumatoid artritt.

Betennelse priser

Leger kan også gjøre tester for å fastslå betennelse priser. Mengden av elektrolytt senkningsreaksjon gir en idé om hvor betent kroppen er, og jo raskere de røde celle bloods faller, jo høyere betennelse rate.

C-reaktivt Proteiner

Nærvær av C-reaktive proteiner i blodet indikerer betennelse i kroppen. Pasienter med revmatoid artritt vil ha en høyere C-reaktivt protein teller enn de uten.