Digidexo.com

Vanlige vorter Vs. Genital warts

En vanlig misforståelse av vorter er at folk får dem ved å berøre frosker eller ved å være urent. To typer vorter folk kan få er vanlige vorter og kjønnsvorter.

Identifikasjon

Ifølge Mayo Clinic, vanlige vorter ofte har en grov tekstur og er hudfarget. Genital warts er hudfarget humper som kan formere seg i klynger.

Årsaker

Både vanlige vorter og genital warts er forårsaket av humant papillomavirus (HPV). Vanlige vorter overføres gjennom fysisk kontakt eller ved å berøre en gjenstand som brukes av en person med viruset og kjønnsvorter overføres seksuelt.

Beliggenhet

Vanlige vorter er vanligvis plassert på hender, fingre eller tær. Genital warts er funnet på kjønnsorganene, kjønnshår området eller anus.

Behandling

Vanlige vorter kan vanligvis behandles med over-the-counter produkter eller en lege kan ødelegge vorte ved å fryse den. Leger behandler genital warts ved å foreskrive en krem ​​eller en lotion, og kan fjerne større vorter gjennom kirurgi.

Betraktninger

Du kan hindre spredning vanlige vorter på kroppen din ved å vaske hendene etter berøring dem eller ved å ikke plukke dem. Hvis du er en kvinne mellom 11 og 26, kan du få HPV-vaksine, som kan bidra til å forhindre kjønnsvorter.