Digidexo.com

Hvordan gi en komplett Bed Bath

Hvordan gi en komplett Bed Bath


Gi noen en komplett seng bad krever tid, tålmodighet og respekt for pasientens privatliv og verdighet. Det kan være en fin tid til å snakke med pasienten og gi dem den personlige oppmerksomheten de kanskje ellers ikke får. En seng bad frisker sengeliggende pasient og gjør ham føler seg mer komfortabel. Som omsorgsperson, sørge for at du gir dem med dette nivået av komfort gjennom hele prosessen.

Bruksanvisning

Hvordan gi en komplett Bed Bath

•  Pass på at du har alt du trenger før du begynner. Samle dine forsyninger ved siden av deg på et stativ eller bord slik at de er innen rekkevidde.

•  Sørg for personvern. Enten du gir sengen bad i et sykehjem eller i pasientens hjem, vil du ønsker å lukke gardiner eller døren for å gi pasienten privatliv og til å holde ut noen utkast.

Kle av pasienten. Brett tilbake arket av sengen hennes for å sikre at det forblir tørr under badekaret, deretter avkledningen. Umiddelbart dekke henne med teppe du har hentet inn for å holde henne varm og holde henne verdighet intakt.

Wet en vaskeklut. Den beste måten å vaske en pasient når han er i seng er å brette vaskeklut rundt hånden, tucking endene i slik at det danner et mitt. Dette hindrer at vaskeklut fra slapping mot pasientens skjør hud. Pass på at vaskeklut er våt nok for såpe til å skumme, men ikke dryppende våt, å la vann falle på kanten av sengen.

Begynn vask. Alltid vaske ansiktet først. Dette krever ingen såpe, bare vann. Når du er ferdig, tørk ansiktet med et håndkle. Flytte til en av armene, fjerne teppet bare fra området du vasker, mens resten av kroppen hennes dekket for privatliv og varme. Du vil ønske å plassere et håndkle under området du vasker for å hindre laken fra å bli våt. Når armen er vasket, skylt og tørket, gå videre til den motsatte arm. Fortsett denne prosessen for hele øvre og nedre delen av kroppen. Forsiktig rulle pasienten over å vaske hennes rygg og rumpe, med unntak av hennes anus.

Skift vann. Du vil endre vann under sengen bad for to grunner: Hvis det har vokst lunken eller hvis du forbereder å vaske kjønnsorganene og anus. Du bruker også den andre vaskeklut til å vaske disse områdene. Når pasienten har blitt renset fra topp til tå, oppreisning ham og hjelpe omplassere ham i sengen, så han er komfortabel.