Digidexo.com

Hva er årsaken Flytende Diaré?

Hva er årsaken Flytende Diaré?


Mens diaré er definert som markert løs avføring, kan alvorlig diaré føre til farlige nivåer av dehydrering, spesielt hos barn. Her er bare noen av de vanligste årsakene til flytende diaré.

Infeksjoner og Parasitter

Vandig avføring kan være et resultat av både virus og bakterieinfeksjoner. E. coli og salmonella er bemerkelsesverdig på grunn av sin alvorlighetsgrad. Giardia er en ekstremt smittsom parasitt som kan forårsake vannaktig avføring og langvarig utbrudd av diaré.

Matintoleranse

To av de vanligste matvareintoleranse som kan føre til diaré er laktoseintoleranse og glutenintoleranse. Begge sakene vanligvis til stede gass, smerter og vannaktig avføring siden tarmen ikke kan fordøye laktose eller gluten hensiktsmessig.

Medisiner

Noen reseptbelagte medisiner har bivirkninger av vannaktig avføring. Vanligvis er den gastrointestinal spor miljø kastet av, forårsaker en over-overflod av dårlig feil som fører til flytende diaré.

Sykdommer

Visse sykdommer kan føre til at væske diaré, inklusive cøliaki, Crohns og inflammatorisk tarmsykdom.

Dehydrering

Mangel på væske kan føre til at kroppen til å samle vann i skålene i en fest-eller-hungersnød modus. Dette kan senere føre til høyere nivåer av væske i avføringen.