Digidexo.com

Sunt kosthold for eldre

Eldre mennesker lider av effektene av aldring, inkludert osteoporose, benbrudd, muskelsmerter og forstoppelse. En diett for eldre er utviklet for å bidra til å forhindre disse forholdene og selv bremse de negative effektene av aldring.

Spis frukt og helkorn

En diett rik på hele korn, frukt og grønnsaker vil sikre at du får en rekke vitaminer og mineraler. Forbruker en antioksidant rik diett vil også redusere de negative effektene av aldring. Vitaminer A, E og C reduseres frie radikaler i legemet. Antioksidant rike kilder inkluderer grønn te, blåbær, appelsiner og mandler.

Sikre en god kalsiuminntak

Som vi alder, våre bein mister kalsium og er mer utsatt for brudd og osteoporose. For å sikre et tilstrekkelig inntak av kalsium, drikke melk og spise andre magre meieriprodukter. Soy melk er en god erstatning for de som er laktoseintolerante. For at kroppen skal absorbere kalsium, trenger den tilstrekkelig nivå vitamin D. I tillegg til å holde musklene sterke og energi opp, eldre mennesker trenger å konsumere protein og vitamin B-12. Kilder til protein er magert kjøtt, nøtter og bønner. For vitamin B-12 spise laks, albacore tunfisk og flyndre.

Spis Fiber å bekjempe forstoppelse

Siden kalori behov nedgang som vi alder, kan forstoppelse bli et problem. Et fiberrikt kosthold kan korrigere denne tilstanden. Gode ​​kilder til fiber er bakken linfrø, bønner, havre, hele korn og appelsiner. Et fiber diett bidrar også til å redusere kolesterol ved å absorbere fett i tarmen som de passerer gjennom legemet.

Fettsyrer Ease aches og smerter

Smerter og plager er en annen vanlig tilstand. Essensielle fettsyrer (omega-3) som finnes i laks, linfrø, valnøtter og avokado holde leddbånd smøres og redusere betennelser.

Kalium bidrar til å kontrollere blodtrykket

For å opprettholde god blodtrykket nivåer, forbruker kalium. Kalium finnes i bananer og appelsinjuice. Også prøve å bruke lav-salt eller saltfrie krydder når smakstilsetning i mat for å holde saltinntaket med anbefalte nivåer.

Vitamin A bidrar syn, men pass opp

En overdose av vitamin A er giftig for kroppen så holder innenfor anbefalte doser er viktig. For menn, 1000 milligram per dag og for kvinner 800 milligram om dagen er tilstrekkelig. Vitamin A er nødvendig for å opprettholde godt syn, hud og hår.