Digidexo.com

Hva er alkalisk vann?

Hva er alkalisk vann?


Alkalisk vann, som navnet antyder, har en alkalisk pH-verdi i stedet for en typisk nøytral pH for vann. Markedsførere hevder alkalisk vann kan øke din energi, forsinke aldringsprosessen og hydrat deg bedre enn standard vann. Vitenskapelig forskning for å støtte disse spesielle krav er mangelfull, men det er visse omstendigheter når man drikker alkalisk vann kan gagne deg. Forskning tyder på alkalisk vann kan hjelpe andre mennesker med syre reflux.

Om pH og hvordan Alkaline Vann er gjort

Surhet eller alkalitet av vannet ditt bestemmer sin pH. PH-skalaen går fra null til 14, med 7,0 å være nøytral. En måling under 7 er surt - jo lavere pH er, jo mer surt - og noe over 7 er alkalisk, med svært alkaliske stoffer med en pH på 14. Det US Environmental Protection Agency overvåker ikke pH-verdien i vannet, men Byrået anbefaler offentlige vannsystemer opprettholde en pH på 6.5 til 8.5. For å gjøre alkalisk vann, produsenter bruker en enhet kalt en ioniser, som endrer den kjemiske sammensetning av vannet, noe som gjør den alkalisk og mindre sure.

Ikke nødvendig for folk flest

Markedsførere hevder at standard vannet er surt, snarere enn høyalkalisk og det er dette surhet markedsførere hevder er dårlig for deg. Med mindre du har nyre-eller luftveissykdom, men opprettholder kroppen din riktig pH balanse alt på egen hånd, ifølge Cleveland Clinic. For eksempel, exhaling karbondioksid når du puster hindrer blodet blir for surt. For mye alkalitet er ikke en god ting, heller. Over tid kan en høy pH forstyrre normal fordøyelse, siden noen aspekter av fordøyelsen krever et surt miljø.

Potensielle Acid Reflux Benefit

Foreløpige bevis tyder på at alkalisk vann kan tilby noen fordeler til folk med syre reflux. Acid reflux oppstår når magen innholdet - inkludert enzymer og magesyre - flyter bakover opp til spiserøret. Dette fører til fordøyelsesenzymer fra magen din, for eksempel pepsin, for å komme i kontakt med delikate vev i luftrøret og forårsake skade. I et reagensrør studien, fant forskerne at alkalisk vann, i motsetning til standard vann, nøytraliseres pepsin og hjalp buffer surhet. Studien ble publisert i juli 2012 utgaven av "Annals of Otology, Rhinology og laryngology."

Rom for forskning

PH i drikkevann som gjelder menneskers helse er ikke en mye studert emnet, forlate rommet for forskning på de potensielle fordelene ved alkalisk vann for personer med visse helsemessige forhold. Et dyr studie publisert i februar 2014 fant at pH i vannet dypt påvirket hastigheten som type-1 diabetes kommet i mus Surt vann forårsaket høyt blodsukker hos kvinnelige type-1 diabetes mus sammenlignet med vann med en nøytral pH. Forfatterne av studien foreslått at pH-verdien av vann påvirkes tarmbakterier, som endret immunresponsen i mus med type-1-diabetes og bidrar til deres sykdom. Hvis dette er duplisert hos mennesker, tyder det på at alkalisk vann kan bremse utviklingen av type-1 diabetes. Ingen studier på mennesker hittil har vist denne fordelen, men.